Lempäälä-talon hankintamenettely valmisteluun

Lempäälä-talon toteutuksessa otettiin konkreettisia askelia, kun Lempäälän kunnanhallitus päätti keskiviikkona 7. joulukuuta esittää valtuustolle Lempäälä-talo hankkeen jatkamista. Lempäälän kunnanhallitus esittää valtuustolle Lempäälä-talo hankkeen jatkamista siten, että Lempäälän kunta ja seurakunta aloittavat valmistelut Lempäälä-talon hankintamenettelyn käynnistämiseksi.

Kunnanhallitus on tehnyt myös esityksen valtuustolle Lempäälä-talon rahoituksesta.  Lempäälän kunnan uutta kirjastoa esitetään rakennettavaksi kunnan omaan taseeseen, mikä on valtionavustuksen edellytyksenä. Sen sijaan toimistotilojen osalta kunnanhallitus esittää valtuustolle leasing-rahoitusmahdollisuuden selvittämistä. Leasing-rahoituksella tarkoitetaan toimitilojen pitkäaikaista vuokraamista siten, että kunnalla on mahdollisuus lunastaa tilat vuokrakauden jälkeen.

Kunnanhallitus päätti samalla, että Lempäälä-talo -hanketta jatketaan laatimalla seurakunnan ja Lempäälän kunnan välille uusi kahdenvälinen yhteistoimintasopimus.

Lempäälä-talo -hankkeen on  tarkoitus toimia uuden kuntakeskuksen kehittämisen veturina. Lempäälä-taloon tulee kirjaston sekä kunnan ja seurakunnan tilojen lisäksi ravintola- ja liikehuoneistoja. Lempäälä-taloon rakennetaan toimitiloja kaikkiaan noin 7 000 huoneistoneliömetriä. Kirjaston valtionavustusehtojen mukaan hanke on aloitettava vuoden 2017 aikana.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>