LeKi hiihto nimettiin eturivin sinettiseuraksi

LeKi Hiihdolla oli Hakkarissa huomionosoituksen johdosta juhlameininki. Kuva: Antero Korhonen

Lempälän Kisan hiihtokoululaiset heiluttivat iloisenylpeästi viime torstaina Hakkarissa lajinsa sinettikilpeä. Toiminnan tason ja laadun perusteella Hiihtoliiton myöntämiä sinettejä on nyt maassa muutamalla seuralla. LeKi hyväksyttiin ensimmäisten joukossa ja on nyt lajissaan ainoa hämäläisseura.

Sinettiseuroja on ollut eri lajeissa jo pitkään, LeKi hiihdollakin kaksi vuotta. Nyt on meneillään  VALO:n eli Valtakunnallisen liikunta ja urheilujärjestö ry:n vaatimusten mukainen uudistus. Hiihdossa se tietää sitä, että kevääseen mennessä sinettejä myönnetään ehkä 20 eikä maastohiihdon sinettiseurojen määrä lisäänny lähitulevaisuudessa merkittävästi.

Sinettitoiminta keskittyy etupäässä lasten ja nuorten urheilun asialliseen järjestämiseen. Arviointiperusteena on kuitenkin seuran koko toiminnan järjestäminen alkaen talous- ja toimintasuunnitelmista. Hiihtoliitosta kerrotaan, että sinettiseurat ovat toimeliaita ja kehityshakuisia kärkiseuroja.

– Kävimme kolme viikonloppua koulutuksessa ja teimme tunnollisesti kotiläksyjä, kertoo neljän kisalaisen hankintaryhmän ja hiihtokoulun vetäjä Pekka Lampén.

– Saavutimme tavoitteen ja täytimme hyvin kaikki laatuvaatimukset. Viime kaudella LeKi oli valtakunnan kahdeksas Hiihtoliiton laajassa seuraluokittelussa.

Lampén muistuttaa, että laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset, siis vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut kasvatusvastuunsa ja esimerkkiasemansa tiedostavat.