Lempäälässä ilmiannettiin työkavereiden parhaat ideat

Palkitsemistilaisuudessa 8. joulukuuta huomioitiin Lempäälän kunnan ideakilpailun parhaimmistoa.

Hävikkiruokaa tarjotaan kunnan työllisyyspalveluiden piirissä oleville henkilöille.

Kunnan omalla toiminnalla korvattiin vuokratyövoima. Seuraus: suun terveydenhuollon jonojen purku.

Nuorisotyön resursseja siirretty kouluihin kouluyhteisöohjaajiksi.

Tässä muutama esimerkki Lempäälän kuntaorgaanissa toteutetuista ideoista, joista parhaat saivat työvuoden päätteeksi palkinnon. Valinnan varaa riitti, sillä vuoden aikana kunnan henkilöstö on synnyttänyt tuhat uutta ideaa.

Uuden hammaslääkäri-hoitaja-työparin toimien perustaminen kunnan omaksi toiminnaksi vuokratyövoiman sijaan on ollut uudistus, jolla suun terveydenhuollon jonot on saatu purettua. Oma henkilöstö ottaa pitkäaikaisen kokonaisvastuun asiakkaiden suun terveydenhuollon palveluista, mikä parantaa laatua. Tarkastukseen tulevat asiakkaat pääsevät nopeasti hoitoon ja saavat tiedon hoitoajankohdasta heti saman puhelun aikana.

Lempäälä on lähtenyt kunnanjohtaja Heidi Rämön mukaan muuttamaan toimintakulttuuriaan idearikkaaseen suuntaan onnistunein lopputuloksin.

– Ideat näkyvät niin talouden kuin palvelunkin parantumisessa, hän sanoo.

– Lempäälän kunnan henkilöstön ideakilpailuun pyydettiin marraskuun aikana ilmiantoja työyhteisöjen hienoista saavutuksista viimeisen vuoden ajalta. Kilpailuun osallistuvien ideoiden haluttiin olevan sellaisia, jotka ovat oikeita tekoja, joista näkyy aidosti, miten hienoja asioita uusien ideoiden kautta on mahdollista saavuttaa. Kilpailuun osallistuvien ideoiden piti siten olla jo toteutettuja tai ainakin työn alla parhaillaan, toteaa henkilöstöjohtaja Auli Nevantie.

Ehdotuksia parhaiden ideoiden kilpailuun ilmoitettiin kaikkia 24 kappaletta. Ideoita arvioi vapaaehtoisista henkilöstön edustajista eri toimialoilta koostunut raati. Kunnan johtoryhmä valitsi palkittavat ideat raadin esityksen pohjalta.

Tulokset julkaistiin kakkukahvien kera 8. joulukuuta. Palkittavia ideoita oli kuusi kappaletta ja lisäksi kunniamainintoja myönnettiin kuudelle idealle. Palkintona oli työyhteisön yhteiseen virkistäytymiseen suunnattu rahapalkinto, joka oli suuruudeltaan 500–1 000 euroa riippuen työyhteisön koosta.. Kunniamaininnan saaneille tarjotaan yksikössä kakkukahvit.

Yksi palkituista ideoista koskee lasten ja vanhusten toiminnan yhdistämistä. Lapset käyvät ulkoilemassa vanhusten kanssa ja vanhukset puolestaan käyvät päiväkodilla retkellä esimerkiksi laulu- tai satuhetkien merkeissä. Ideasta ja sen läpiviennistä saadaan molemmin puolista iloa ja yhteistyö rikastuttaa molempien arkea.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?