Kuljun ja Sääksjärven kuntosaleille kuljetaan jatkossa älyavaimilla

Avaimella pääsee myös liikuntasaleihin. Turnausten järjestäjille tiedossa lisävastuuta

Iltavahtimestaripalvelut päättyivät Kuljun koululla ja Sääksjärven koulun liikuntatiloissa vuoden alussa. Kuntosaleille ja liikuntasaleihin pääsee jatkossa vain sarjoitetuilla älyavaimilla.

Liikuntasihteeri Laura Kekäläinen kertoo, että esimerkiksi Sääksjärvellä salin iltakäyttäjät ja kuntosalilla kävijät kulkevat samasta ovesta, mutta avaimella pääsee vain kuntosalin tai liikuntasalin pukuhuoneeseen. Vahtimestaripalvelusopimuksen ollessa katkolla katsottiin, että muutos toisi säästöä.

– Muutoksen myötä kuntosalin käyttöajat lisääntyvät, kesäsulku poistuu ja sali on myös pyhäpäivisin käytössä.

Liikuntasaleja erilaisiin turnauksiin käyttäville muutos tuo lisää vastuuta.

– Lekitekiltä voi tilata erikseen vahtimestaripalveluja. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota asiaan. Esimerkiksi osa vanhemmista voi toimia järjestyksenvalvojina. Jos ongelmia ilmaantuu, pitää ottaa yhteyttä kiinteistöpäivystykseen.

Muutokset koskevat toistaiseksi vain Kuljua ja Sääksjärveä.

– Lempoisista ei vielä ole tehty päätöstä, mutta Hakkarissa on ja pysyy vahtimestarin, Laura Kekäläinen toteaa.

Liikuntasalien ja kuntosalien käyttäjät voivat lunastaa avaimen itselleen 20 euron panttia vastaan. Panttimaksun saa avaimen palauttaessaan takaisin. Avaimissa on kulunvalvonta, jolla seurataan muun muassa asiakasmääriä tiloissa.

Avain on tilattava sähköpostilla osoitteesta liikunta@lempaala.fi. Tilauksen jälkeen avainten valmistumisesta saapuu vahvistusviestin. Avaimen voi noutaa ja maksaa kunnan Palvelupisteessä.

Laura Kekäläinen vinkkaa, että kunnan nettisivuille päivitetään paljon tietoa ja niillä pyritään palvelemaan kuntalaisia. Sivuilta löytyy muun muassa ajantasaista tietoa luistinradoista.

– Mskate-palvelussa näkyy, missä on luisteltava jää ja sen voi tarkistaa omalta kotikoneelta.

Lempäälän hiihtolatujen kunnosta kertova Mski-palvelu on toiminut menestuksekkäästi jo noin kymmenen vuotta. Ensi kesänä netistä voi seurata Lempäälän rantojen kuntoa ja esimerkiksi sinilevätilannetta.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?