Jätehuollon kuusikeräys alkaa

Joulukuuset noudetaan Pirkanmaalla perinteiseen tapaan niiltä kiinteistöiltä, joilla on biojätekeräys. Kuuset voi viedä kokonaisina biojäteastian tuntumaan tammikuun kahdella ensimmäisellä viikolla, kuitenkin viimeistään perjantaina 13. tammikuuta. Hyvä paikka kuusille on esimerkiksi jätekatoksen pääty. Jätteenkuljettajat toivovat, ettei kuusia sullota jätekatoksen sisälle eikä jäteastioiden eteen haittaamaan muiden jäteastioiden tyhjennyksiä.

– Kerätyt kuuset haketetaan jätteenkäsittelykeskuksissa ja käytetään kompostin seosaineena, kertoo ympäristökouluttaja Erkki Piippo. Kuusta ei siten ole syytä pakata muovisäkkiin.

– Ajoissa jätetyistä joulukuusista ei mene erillistä maksua, vaan kuusikeräys sisältyy biojäteastian tyhjennyshintaan. Keräyksestä myöhästyneet kuuset laskutetaan lisäjätteenä, jatkaa Piippo.

Kiinteistöillä, joilla ei ole biojäteastiaa, kuusen oksat voi silputa kompostin seosaineeksi ja rungon polttaa tulipesässä. Kuusen voi myös laittaa jäteastian viereen, josta se viedään normaalin tyhjennyksen yhteydessä lisäjätehinnalla. Tampereen Vuoreksessa putkikeräyksen alueella kuusille on erilliset keräyspaikat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?