Järvenpää villitsi Loiskeen

Futsalin ykkösdivaripeli Sääksjärven Loiskeen ja PS Villan välillä Hakkarissa oli sitä, mtä futsal lajina voi parhaimmillaan tarjota. Paljon maaleja, hurjasti kiperiä tilanteta, kovaa taistelua, kuumia tunteita ja lopussa kotijoukkueen voittomaali. Juuso Järvenpäästä tuli Loiskeen sankari numero yksi, kun hän iski loppuhetkillä voitto-osuman Villan verkkoon 7 – 6 (3-4) päättyneessä ottelussa.

–Olihan matsi kerrassaan. Meidän ja Villan väliset pelit ovat aina olleet tämmöisä ”hitskokkeja”. Säästelin jalkavaivaista Järvenpäätä tarkoituksella pelin alussa, mutta lopussa hän näytti kykynsä, puhalteli Loiske-luotsi Raimo Ahola onnellisena voittajana.

Loiskeen vuosi 2017 on sujunut täydellisesti: kolme peliä ja kolme voittoa. Maaleja on syntynyt joka ottelussa roppakaupalla. Onko loistovireen salaisuus joulutauon hyvässä treenissä vai kunnon lepotauossa?

–No, kinkkua ja huilia, siinä kai ne isoimmat selittävät tekijät ovat, naurahti Ahola, mutta jatkoi vakavoituen, että treeneissä Loiske on keskittynyt nyt tulosta tuoneisiin seikkoihin eli maalintekoon.

Villaa vastaan Loiskeen kokenut kaarti näytti arvonsa, kun Järvenpään lisäksi Markus Sairiala, Manu Helminen ja Sami Vartiainen tekivät maaleja ja ottivat kentällä kuumaksi yltyneessä pelissä päällikön asenteen. Suukopu yltyi puolin ja toisin välillä aika lailla kovaksikin.

–Pelissä tuneet käyvät kovina, mutta kyllä suun pieksemisestä laitan osan tuomareidenkin piikkiin. Hiukan on ollut puhaltajilla linja tällä kaudella hukassa, kritisoi vuosia lajissa toiminut Ahola.

Loiskeella on edessä haastava ja raskas viikonloppu, kun ensiksi joukkue autoilee Jyväskylään. Palaa sieltä kotiin ja seuraavana päivänä karavaani matkaa Kaustisille.