Onko laadun tarkkailua ja valvontaa?

Kirjoittajan mukaan Kuljun terveyskeskuksen odotustilan ikkunaelementit eivät ole asiallisella tolalla.

Luettuani Lempäälän-Vesilahden Sanomien (25.1.2017) lukijan kirjoituksen pieleen menneistä julkisrakentamisista, en malta olla ottamatta osaa samaiseen aiheeseen. Jo kauan mieltäni ovat askarruttaneet Kuljun terveyskeskuksen ikkunat.

Ollessani odotustilan käytävällä katseeni nauliutuu sisäpuitteen ja elementin rajaan jossa kiemurtelee 1–10 millimetrin epätasainen sauma, jonka valmistuksessa käytettävä liimamassa muodostaa. Kyseistä massaa ei saisi välilistan ja valoaukon puolella olla lainkaan. Tämä virhe ei ole vain yhdessä ikkunassa, vaan sama linja tuntuu jatkuvan läpi rakennuksen.

Ihmettelen, eikö valmistavalla tehtaalla, jonka nimi vielä komeilee elementin välilistassa, ole minkään laista laadunvalvontaa.

Toiseksi ihmettelen, miten ikkunanvalmistaja on laittanut virheelliset elementit muutoin ihan laadukkaisiin puitteisiin.

Kolmanneksi: Kuka on vastaanottanut näin räikeästi viallisen työn? Yksikään omakotirakentaja tai peruskorjaaja, oli valvojaa tai ei, ei olisi hyväksynyt moista työtä.

Onko tosiaan näin. kun kyseessä on julkinen kohde, että vallitsee hällä väliä -periaate. Kyllä yhteiskunta maksaa.

Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Martti Ruokonen