Tutustu ja tienaa Kiillolla tai lue vanhuksille lehtiä Himminkodossa

Jos ensi kesäksi aikoo löytää kesätöitä, nyt on korkea aika aktivoitua asian suhteen

Vesilahden kunnan kesätyöpaikat ovat haettavissa 13.2.–10.3. välisenä aikana. Nuorille on tarjolla noin 20 kesätyöpaikkaa pääsääntöisesti kahden viikon työsuhteissa. Kesätöihin voi päästä siivoustyöhön, maalaus-, piha- ja puistotöihin, vanhustyöhön sekä apuohjaajaksi lapsille järjestettävään kesätoimintaan

Kesätyöpaikat on suunnattu ensisijaisesti vesilahtelaisille peruskoulunsa tänä keväänä päättäville nuorille, joilla ei ole aikaisempaa työkokemusta.

– Jos vapaita kesätyöpaikkoja jää, voidaan työhön palkata myös muita vesilahtelaisia nuoria. Valinnoissa painotetaan henkilön sopivuutta tehtävään ja hakijat kutsutaan työhaastatteluun. Kesätyöntekijöiden valinnat tehdään maalis-huhtikuussa. Peruutuspaikkoja täytetään tarvittaessa tämän jälkeenkin, etsivä nuorisotyöntekijä Tanja Nokelainen kertoo.

Nuorisotoimi järjestää 9. luokkalaisille koulussa kesätyöinfon ennen hakuajan päättymistä. Lisäksi järjestetään vapaaehtoisia työhakemus -työpajoja, joissa on mahdollista saada ohjausta työhakemusten tekemiseen.

Lempäälän kunta palkkaa ensi kesäksi töihin kaikkiaan 77 nuorta. Pääosin työsuhteet ovat neljän viikon pituisia, mutta myös muutama kahden viikon pesti löytyy.

Nuorisoa nähdään ensi kesänä muun muassa raivaamassa maastoa Birgitan polulla, päiväkodilla leikkimässä lasten kanssa ja pelaamassa bingoa sekä seurustelemassa vanhusten kanssa. Kaikki tehtävänkuvat ovat toki edellä mainittuja moninaisempia.

Hakuaika Lempäälän kunnan kesätöihin päättyi 10. helmikuuta.

Lempäälän seurakunnan kesätöihin hautausmaille valitaan noin viisitoista 16 vuotta täyttänyttä nuorta. Tarjolla on eri mittaisia työsuhteita. Kesätyöhakemuksien pitää olla perillä viimeistään 24. helmikuuta. Muita kesätyöntekijöitä seurakunnalla ovat muun muassa nuorisotyönohjaajat, kesäteologi ja kirkon opas.

 

Kiilto työllistää tänä kesänä keästyöntekijöitä noin 35 kesätyöntekijää. Kiillon HR Manager Minna Huru kertoo, että määrä on pitkälti sama kuin kahtena edellisenä kesänä. Paikat tulevat hakuun tällä viikolla ja hakuaika on auki maaliskuun puoleen väliin.

– Meillä on monenlaisia tehtäviä tarjolla joista iso osa on tuotannossa. Jonkin verran on myös toimistotyötä tai muun muassa kiinteistön huollon tehtäviä. Otamme myös yläasteikäisiä ja lukiolaisia kahden viikon ”tutustu työelämään ja tienaa” – harjoitteluohjelman puitteissa.

Kiillolle etsitään alasta kiinnostuneita ja alalle opiskelevia aktiivisia ja innostuneita henkilöitä, jotka haluavat oppia uutta alastaan ja vahvistaa työelämätaitojaan. Minna Huru vinkkaa työtä etsivälle nuorelle, että kesätyöpaikkaa voi kysellä myöhemminkin.

– Kannattaa olla yhteydessä kevään mittaan, vielä myöhemminkin keväällä. Tilanne elää ja muuttuu ja paikkoja voi myös yllättäen vapautua vielä kesän kynnyksellä. Hakemukseen kannattaa perustella, miksi juuri Kiilto.

Robitin HR Manager Terhi  Mäkinen kertoo, että Robitille kesätöihin pääsee tänä vuonna arviolta noin 10 henkilöä. Määrä on hieman enemmän kuin viime vuonna. Töitä on tarjolla tuotanto- ja varastotehtävissä eli  niin sanotuissa haalarihommissa ja toimiston puolella. Toimistossa työt ovat  erilaisia toimihenkilötehtäviä, esimerkiksi myynnin tuen, markkinoinnin ja asiakaspalvelun parissa.

– Tuotannon tehtävissä aiempi kokemus tuotannosta tai varastotöistä on eduksi, samoin työturvallisuuskortti. Toimihenkilötehtävissä asiakaspalveluhenkisyys ja monipuolinen kielitaito on plussaa. Yleisesti ottaen reipas ja positiivinen asenne, hyvät yhteistyötaidot ja oma-aloitteisuus ovat tärkeitä, Terhi Mäkinen kertoo.

Hän vinkkaa työnhakijoille, että aktiivisuus kannattaa.

– Kerro selkeästi, millaista kokemusta sinulla on aiemmista kesätöistä, opinnoista tai vaikkapa harrastusten parista. Voit myös ehdottaa itse, minkä tyyppisiä tehtäviä olisit kiinnostunut tekemään tai missä osastolla tai toiminnossa erityisesti haluaisit työskennellä. Olethan avoin myös uusille kokemuksille.

K-Market Vesilahden kauppias Mika Stenius palkkaa tulevaksi kesäksi apukäsiä saman verran kuin viime vuonna.

– Tänä kesänä palkkaan kaksi tai kolme 18 vuotta täyttänyttä kesätyöntekijää. Määrä on sama kuin viime kesänä ja työn ajankohta on heinä–elokuu, hän kertoo.

K-Market Vesilahden kesätyöntekijät ovat kassamyyjiä.

– Työnkuvaan kuuluu myös kuormanpurkua ja siivoamista kassa-alueella. Vakituiset työntekijät hoitavat tilaus-sekä taustatyöt niiden vaativuuden vuoksi. Työnkuvaan kuuluu myös veikkauskoneen sekä työntekijän valmiuksien mukaan Matkahuollon sekä Postin asiakaspalvelutehtävät.

Työnhakijoita hän kehottaa olemaan aktiivisia ja hyvissä ajoin liikkeellä.
– Ota henkilökohtainen kontakti aina aluksi. Avoin hakemus ja CV on hyvä löytyä sähköisesti, jotta ne on helppo toimittaa hausta vastaavan henkilön sähköpostiin. Asenne ratkaisee, Mika Stenius muistuttaa.

Vinkit kesätöiden hakemiseen

  • Tee hakemus ja CV huolella. Kerro mitä työpaikkaa haet, ja miksi olisit sopiva juuri siihen työhön. Kiinnitä huomiota erityisesti hakemuksen aloitukseen ja ensimmäiseen kappaleeseen, jotta saat vastaanottajan kiinnostumaan.
  • Jos olet vastaamassa kesätyöpaikkailmoitukseen, lue ilmoitus huolella ja korosta hakemuksessa tehtävän kannalta oleellisia taitojasi. Osoita, että olet kiinnostunut yrityksestä ja kesätyöpaikasta, jota haet.
  • Jos sinulla ei ole aikaisempaa kesätyökokemusta, voit kertoa esimerkiksi TET-kokemuksistasi, harrastuksistasi tai muista asioista, joista uskot olevan hyötyä kesätyössä. Tee jokaista työtä varten oma hakemus, yleispätevä hakemus ei herätä kiinnostusta.
  • Tärkeintä sekä hakemuksessa että CV:ssä on kertoa rehellisesti itsestään ja omasta osaamisestaan. Ole aito oma itsesi!
  • Kerro positiivisia asioita itsestäsi. Sinulle on varmasti ehtinyt kertyä osaamista, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi! Olet ehkä hyvä kielissä, osaat koodata, valokuvaat tai teet videoita. Mikä tahansa on taitosi, siitä kannattaa kertoa!
  • Pyri erottumaan joukosta! Yhdellä kesätyöllä voi olla todella monia hakijoita – tämän vuoksi on tärkeä pyrkiä jollain tavoin erottumaan joukosta. Esimerkiksi vaihtelevien adjektiivien käyttö värittää kieltä, ja visuaalisesti toteutettu CV luo mielenkiintoa.Lähde: kesaduuni.org

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?