Suorasuu Jocka Träskbäck haluaa Sääksjärvestä hubin

Jori-Pekka ”Jocka” Träskbäck on lempääläistynyt vaasalainen, joka on tuttu muun muassa Poliisi-TV:n juontajana. Vuoden Yrittäjäksikin valittu media-alan moniosaaja tähtää nyt Lempäälän kunnanvaltuustoon.

Sääksjärveltä on helppo lähteä töihin Tampereelle, Helsinkiin tai lentokentälle Pirkkalaan. Hän kutsuu aluetta Lempäälän kruununjalokiveksi. Kuva: Katariina Onnela

– En halua olla poliitikko. Olen yrittäjä ja perheenisä. Politiikka-sanasta tulee mieleen kähmintä ja oman edun tavoittelu. Ei korulauseita vaan suoraa puhetta, linjaa Kokoomuksen ehdokkaaksi kuntavaaleihin lähtenyt Jocka Träskbäck.

Politiikka on kiinnostanut häntä pitkään, mutta ehdokkuuteen vaadittiin useampi pyyntö. Blogissaan kritiikkiä tasaisesti kaikille jakava mies lupaa tehdä sitä jatkossakin, jos aihetta on.

– Tuli fiilis, että Kokoomuksessa saa olla eri mieltäkin. Auktoriteettien kunnioittamiseni on nolla. Asioihin pitää voida puuttua, jos siihen on aihetta.

Sääksjärvelle perheensä kanssa vuonna 2013 muuttanut Jocka Träskbäck tahtoo tehdä Sääksjärvi–Kulju -alueesta uuden hubin, liikenteen solmukohdan.

– Tampereen läheisyyttä hyödynnetään nyt luokattoman huonosti. Alueella on järjetön potentiaali. Miksei ihmisille kerrota siitä? Koulut ja terveysasema ovat kunnossa, nyt vain asukkaita sisään. Ihmisten perässä tulevat sitten kaupat ja kauppakeskukset.

Jocka Träskbäckin mukaan Lempäälä ja Sääksjärvi voisivat olla Tampeereelle sitä, mitä Kupittaa on Turulle ja Pasila Helsingille. Esimerkiksi rautatieyhteys Tampereelle ja Pirkkalan lentokentälle olisi tarpeen.

– Lempäälä on pinta-alaltaan iso kunta. Kaksi elinvoimaista keskusta ei olisi keneltäkään pois.

Hän toteaa, että kunnan tekemistä investoinneista pitää nyt pitää huolta ja kaavoittaa esimerkiksi lisää omakotitaloalueita.

– Suunta on oikea, mutta vauhtia lisää. Tarvitsemme veronmaksajia. Mielellään tietysti hyvätuloista väkeä, Jocka Träskbäck virnistää ja pohtii, kuinka Lempäälään saataisiin aikaiseksi Pirkkala-ilmiö.

Suomen tulevan hubin ydinkeskustaan Sääksjärven liikekeskuksen paikalle hän kaavailee kahdeksankerroksista kerrostaloa. Sen alakerrassa olisivat perhetupa, kirjasto ja esimerkiksi suutari ja yläkerroksissa asuinhuoneistoja.

Myös yritysten houkutteleminen kuntaan on Jocka Träskbäckin mielestä elintärkeää. Häntä harmittaa, että esimerkiksi IT-alan tuotteiden ja palveluiden tukkuri ALSO rakensi Pirkkalaan, vaikka Lempäälä olisi ollut vähintään yhtä hyvä vaihtoehto.

Jocka Träskbäck muistuttaa, että yrittäjän asialla oleva voi olla myös lapsiperheiden asialla.

– Harva tajuaa, että jos ei ole yrityksiä ei ole perheitäkään. Jos yritys menestyy hyvin ne palkkaavat ihmisiä ja samalla kuntaan tulee perheitä. Miten voisi olla vain toisen puolella? Sitten kun kuntaan tulee rahaa, voidaan rakentaa vaikkapa uimahalli.

Stara.fi -nettilehden päätoimittajana sosiaalisessa mediassa sukkuloiva Jocka Träskbäck toivoo onnistuvansa herättelemään vaaliuurnille ne äänestäjät, jotka eivät yleensä äänestä.

– Lempäälässä on prosentuaalisesti paljon alle 20-vuotiaita. Meidän tehtävämme on pitää heidät tyytyväisinä, jotta he ovat lempääläisiä jatkossakin.