Lempäälä ostaa entisen S-marketin tontin 1,3 miljoonalla

Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi keskiviikkona 1,3 miljoonan euron lisämäärärahan, jolla kunta ostaa Pirkanmaan Osuuskaupalta S-market-kiinteistön. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti ja soraäänittä ostaa kunnalle Pirkanmaan Osuuskaupalta entisen S-market Lempäälän tontin  kunnan keskustan tuntumassa. Kauppahinta on 1,3 miljoonaa euroa. Tila, jonka laajuus on noin 6 800 neliötä, sijaitsee Ryynikässä keväällä 2015 valtuustossa hyväksytyn Lempäälän keskustan kehittämisalueella.

– Lempäälän Lämmön lämpökeskuksen toiminta pystytään nyt toteutuvan kaupan johdosta turvaamaan, sanoi kunnanjohtaja Heidi Rämö, joka yhdessä hallintojohtaja Jarno Hagmanin kanssa on käynyt neuvotteluja POK:n kanssa tilan ostamisesta.

Tilalla sijaitseva, vuonna 2000 valmistunut entinen S-Market Lempäälän käytössä ollut rakennus on kerrosalaltaan noin 2 558 neliötä. Vanha kauppakiinteistö on siirtokelpoinen. se voidaan purkaa ja koota tarvittaessa toisaalla uudestaan.

Kauppakirjassa todetaan, että kunta hankkii rakennuksen purettavaksi, ja alue kaavoitetaan uudelleen. Rakennusta voidaan käyttää väliaikaiskäytössä kaavoitusprosessin aikana.

POK:n aikeissa on siirtää tontilla oleva kylmäasema nykyisen S-marketin yhteyteen kuntakeskustassa.

Kaupan toteutumiseksi valtuusto hyväksyi talousarvion investointiosaan 1,3 miljoonan euron lisämäärärahan.

– Kunta on hankkinut vuosien saatossa jo aika monta kiinteistöä, nyt vasta omistukset alkavat tulemaan kunnan kaavoituksen kaiutta asumiskäyttöön, sanoi valtuutettu Kari Virtanen (sd.) heittäen ilmoille idean, että kunnassa otettaisiin käyttöön Marjamäki-tasetta vastaava Keskusta-tase, joka helpottaisi seuraamaan, ”mitä kunta investoi keskusta-alueelle ja mitä sieltä aikanaan saadaan”.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?