Viihteellinen harmonikkakonsertti Lempäälässä

Sepot Soittila ja Lankinen musisoivat ja hauskuuttavat Lempäälän Manttaalitalossa keskiviikkona 15. maaliskuuta.

Harmonikkaviihteen taiturit Seppo Soittila ja Seppo Lankinen vetäisevät palkeet suoriksi keskiviikkona 15. maaliskuuta Lempäälän Manttaalitalossa Vuosalmelta Petsamoon -konsertissaan. Luvassa on ikivihreitä sävelmiä kahdella harmonikalla soitettuna ja laulettuna. Voi olla, että muutama mukava juttukin kappaleiden lomassa kuullaan.

Seppo Lankinen on kotoisin Lopelta ja hän on tehnyt päivätyönsä harmonikansoiton opettajana Riihimäen ja Hyvinkään seuduilla. Hän on myös Suomen Harmonikkaliiton varapuheenjohtaja.

Seppo Soittila on kotoisin Hauholta. Hänet tunnetaan loistavana laulajana ja sanavalmiina hanuristina, jonka jutut saavat paatuneimmankin kuulijan nauruhermot herkistymään. Soittila on suosittu esiintyjä harjannostajaisissa, messuilla ja perhejuhlissa.

 

Sepot tekivät ensimmäisen yhteisen keikkansa yli 15 vuotta sitten. Heti ensimmäisistä sävelistä lähtien soitto tuntui luontevalta ja loksahtavan kohdalleen, joten vuosien saatossa yhteisiä esiintymisiä on kertynyt vuosittain noin 10–15 kappaletta mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa. Seppojen harmonikat ovat soineet yhdessä niin hirvipeijaisissa ja syntymäpäivillä, kuin yritysjuhlissa, harmonikkafestivaaleilla ja laivakeikoillakin. Ja aina esiintymisiin ovat liittyneet myös laulut ja hauskat huumorijutut.

Sepot astuivat viime vuoden toukokuussa studion ovesta sisään ja niin syntyi duon ensimmäinen äänilevy Vuosalmelta Petsamoon. Levy julkaistiin Seponpäivänä, kesäkuun 10. päivä. CD:llä on 12 ikivihreää vanhan tanssimusiikin helmeä.

Konsertissa esiintyy myös Tammer-Hanurit.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?