Nollasta sataan: Lempäälän-Vesilahden Sanomien vaalikoneesta hyödyt irti

Samaa mieltä – eri mieltä

Klikkaamalla ehdokkaan nimeä pääsee vertailemaan omia ja ehdokkaan vastauksia.

Valitsemalla Lempäälän-Vesilahden Sanomien vaalikoneesta yhden kysymyksen kerrallaan ja vastaamalla siihen voi tapauskohtaisesti haarukoida, ketä voisi äänestää tai keitä ei ainakaan ehdokkaakseen halua. Huviksi ja hyödyksi. Ihan katsantokannasta riippuen niin kuin vaaleissa on tapana.

Jos äänestäjän omalla agendalla on korkealla saada yökerho Lempäälän keskustaan, voi sitäkin vaalikoneessa osoitteessa lvs.fi testata, kysymyksessä numero 16. Kun jättää edeltäviin kysymyksiin liukuvalitsimen siirtämättä asteikolla nollasta sataan ja jättämällä sen paikoilleen keskelle, parhaat vastaavuudet sai viimeisestä kysymyksestä ”Mitä Lempäälästä puuttuu?” viideltä nuorehkon näköiseltä ehdokkaalta. He ovat Totti Hämäläinen (kok.), Jenna Korpinlaakso (vihr.), Virpi Korpinlaakso (vihr.), Maria Vuorma (sdp) ja Olavi Saarelainen (peruss.).

Ehdokkaita saa myös mielenkiintoisella tavalla erottumaan massasta jättämällä valitsematta vastausta mihinkään kysymykseen. Tarkempi ehdokaskohtainen tarkastelu osoittaa, että tällä tavalla toimien kärkeen nousevat ehdokkaat ovat hekin ainakin  osaan monivalintakysymyksistä vastanneet ja ilmaisseet mielipiteensä esitetyistä kysymyksistä – valiten ehkä hieman muita harvemmin ääripäiden vastauksia eli olematta jyrkästi samaa tai eri mieltä kulloisenkin väittämän kanssa.

Yksittäisten ehdokkaiden vastauksia pääsee lukemaan ja vertaamaan niitä omiinsa klikkaamalla ehdokkaan nimeä.

 

Vaalikoneeseen vastanneista vesilahtelaisista kuntavaaliehdokkaista valtaenemmistö valitsisi Lempäälän kotikuntansa partneriksi, mikäli kunnan eteen tulisi tarve toteuttaa kuntaliitto. Pirkkalan suuntaan katsoisivat Markku Ahde (kesk.), Jukka Harjula (kesk.) ja Ari Perämaa (peruss.). Rami Hanwegille (sdp) mieluisin kumppani olisi Akaa.  Yksikään vesilahtelaisista ehdokkaista ei valinnut kuntaliitoskumppaniksi Nokiaa tai Sastamalaa.

Vesilahden terveyspalvelut tuottaa Pirkkalan yhteistoiminta-alue. Väittämää, jonka mukaan ylikunnallista yhteistyötä on lisättävä myös muilla kunnan toimialoilla, vastustavat jyrkimmin Virpi Alakoski (kesk.), Marko Lounasranta (sdp) ja Riitta Rantala (kd.).

Jyrkimmin  samaa mieltä väittämän kanssa eli ylikunnallista yhteistyötä eri toimialalla lisäämässä olisivat ehdokkaista Liisa Luukkaala (kok.) ja Laura Kekäläinen (vihr.).

Lempäälän-Vesilahden Sanomien lukija pääsee vaalikoneella asettumaan toisen kunnan asukkaan asemaan. Valitsemalla Vesilahti-vaalikoneen lempääläläinen voi vastata vaalikoneen Vesilahtea koskeviin kysymyksiin ja päinvastoin. Suuri osa kysymyksistä on yhteisiä, ainoastaan kolme viimeistä kysymystä 16:sta on kuntakohtaisia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?