Liikkuvin vesilahtelainen porukka etsinnässä

Kuntalaisia liikutetaan kahden kampanjan voimin. Liiku kimpassa tai pudota painoa porukassa.

Kerää oma tiimi, ilmoita sen nimi liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juutille ja lähde liikkeelle. Vesilahdessa etsitään huhtikuun 1. päivästä alkaen kunnan liikkuvinta porukkaa. Kampanja on käynnissä monissa kunnan henkilökunnalla, mutta Vesilahdessa se laajennettiin koskemaan koko kuntaa. Haaste kestää kaksi kuukautta, minkä aikana liikuntasuoritukset merkitään hymis.fi -nettisivustolle.

Sari Juuti kertoo, että liikuntasuoritukset merkitään kuin lukujärjestykseen. Ensin valitaan laji, joka viedään oikean päivän kohdalle. Sen jälkeen täytetään tarkemmat tiedot. Nettisivu laskee tiimille keskiarvon ja sen mukaan määräytyy sijoitus. Oman tiimin suorituksia voi seurata henkilökohtaisesti, mutta muista joukkueista näkyvillä on vain yhteistulos. Kampanjan aikana osallistujat saavat omaksi kolme sähköistä hyvinvointiopasta.

Sari Juuti haastaa mukaan kaikkia kuntalaisia, mutta erityisesti näin kuntavaalien alla myös vaaleissa mukana olevia puolueita.

Kevään ja alkukesän aikana on käynnissä toinenkin kuntoa kohottava kampanja. Siinä karistetaan porukalla sadassa päivässä sata kiloa. Suunta on siis kesäkuntoa kohden, koska haaste loppuu ennen juhannusta. Vesilahdessa mukaan lähti peräti 36 henkeä, joten ryhmä asetti tavoitteen korkeammalle, 230 kiloon. Pudotettavaa tulee jokaiselle siis noin 6,3 kiloa.

– Mikään pussikeittodieetti tämä ei ole, vaan terveellistä liikkumista ja terveellistä ruokaa, korostaa Sari Juuti.

Viime viikolla alkaneeseen haasteeseen pääsee vielä halutessaan mukaan, kun ottaa yhteyttä Sari Juutiin. Ryhmä kokoontuu kahden viikon välein liikkumaan yhdessä ja tsemppaamaan toisiaan, mutta varsinainen painon pudottaminen on itsestä kiinni. Painonpudotushaaste on käynnissä myös Lempäälässä, jossa mukaan on lähtenyt reilut parikymmentä keventäjää. Kuntien painonpudotusryhmät kisaavat Hymis-kampanjassa Suomi–Ruotsi malliin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?