Lempäälän kaupunki ei kiinnosta ehdokkaita

Lempäälä-talon ja uimahallin kesken kova kisa

Lempäälän-Vesilahden Sanomat antoi kuntavaaliehdokkaiden ja kuntalaisten käyttöön historiansa ensimmäisen paikallisen vaalikoneen. Vaalikoneen vastauksista selviää, että siihen vastanneita ehdokkaita ei kiinnosta Lempäälän kunnan muuttaminen kaupungiksi. Noin 45 prosenttia vastanneista on jyrkästi kaupungiksi muuttumista vastaan ja yhteensä 87 prosenttia vastustaa sitä jollain tasolla. Kysymykseen vastasi 127 ehdokasta. Lempäälässä kunnanvaltuustoon on ehdolla 184 ehdokasta.

Muut vaalikoneeseen vastanneet ovat kaupunkikysymyksessä pääosin ehdokkaiden kanssa samaa mieltä. Ainoastaan 14 prosenttia on sitä mieltä, että Lempäälän kunnan pitäisi muuttua kaupungiksi.

Entä onko Lempäälään rakennettava seuraavaksi uimahalli, monitoimihalli, Lempäälä-talo, pysäköintihalli vai tori? Ehdokkaiden vastaukset jakautuivat suurimmaksi osaksi uimahallin ja Lempäälä-talon välille. Lempäälä-talo voitti kisan niukasti. 132 vastanneesta ehdokkaasta 37,9 prosenttia rakentaisi vaihtoehdoista ensimmäiseksi uimahallin ja 41,7 prosenttia Lempäälä-talon. Seuraavaksi eniten kannatusta sai monitoimihalli ja sitten tori. Pysäköintihallia kannatti ensimmäisenä rakennettavaksi vain kaksi prosenttia ehdokkaista.

Muiden kuin ehdokkaiden keskuudessa ylivoimaiseksi ykköseksi kiilasi kysymyksessä uimahalli. Peräti 57,8 prosenttia vastaajista rakentaisi sen ensimmäiseksi. Seuraavaksi suosituin vaihtoehto oli Lempäälä-talo 18 prosentin kannatuksella.

Suurin osa, lähes 40 prosenttia, vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista on sitä mieltä, että Lempäälän keskustasta puuttuu hotelli. Annetuista vaihtoehdoista seuraavaksi eniten kannatusta sai rautatieasema. Kolmanneksi suosituin vastaus oli keilahalli ja peränpitäjinä muutaman prosentin kannatuksella olivat tavaratalo ja yökerho.

Muut vastaajat kaipaavat eniten Lempäälän keskustaan rautatieasemaa. Sen kannatus on 33,7 prosenttia. Seuraavaksi suosituin vaihtoehto on hotelli, jota kannattaa 27,1 prosenttia.

Vastauksissa ovat mukana maanantaihin 27. maaliskuuta mennessä vaalikoneeseen vastanneet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?