Vaalit kiinnostavat kuntalaisia lvs.fi:ssä

Pian järjestettävät kuntavaalit ovat näkyneet painetun Lempäälän-Vesilahden Sanomien lisäksi paljon myös lvs.fi:ssä, jonne avattiin kaksi viikkoa sitten suuri kuntavaalisivusto. Vaalit ovat kiinnostaneet lempääläisiä ja vesilahtelaisia todella paljon, sillä netistä löytyvää kuntavaaliekstraa tutkailtiin ensimmäisten viikkojen aikana lähes 12 000 kertaa.

Suuri kuntavaalisivusto löytyy Lempäälän-Vesilahden Sanomien nettisivuilta osoitteesta lvs.fi/kuntavaalit.

Etenkin kuntalaisia on kiinnostanut L-VS:n vaalikone, johon on tutustunut tähän mennessä melkein 2 500 ihmistä. Vahvasti paikallisiin teemoihin pureutuva vaalikone on äänestäjille kätevä työkalu ehdokkaiden mielipiteiden vertailuun ja oman ehdokkaan etsimiseen. Vaalikoneen voi tehdä osoitteessa lvs.fi/vaalikone.

Lisäksi kuntalaiset ovat tutustuneet ahkerasti vaalisivustolle koottuun ehdokaslistaan. Listalta löytyvät kaikki ehdokkaat kuvineen, vaalinumeroineen ja perustietoineen. Erityisesti paikallisten ehdokkaiden vaalisloganein ja -iskulausein varustettuja digimainoksia on tutkittu runsaasti.

Vaaleihin liittyvät toimitukselliset jutut ovat olleet L-VS:n luetuimpia juttuja kahden edellisen viikon aikana, ja vaali-innostus vaikuttaa lisääntyvän vaalipäivän lähestyessä.

Vuoden 2012 kuntavaaleissa Lempäälän äänestysprosentti oli 61,2 %, ja äänensä antoi 9 430 lempääläistä. Vesilahdessa äänestysprosentti oli 63,3 %, ja ääniä annettiin yhteensä 2 029. Ennakkoon Lempäälässä äänesti 36,2 % ja Vesilahdessa 33,6 % äänestäjistä. Pian selviää, miten aktiivisia äänioikeutetut ovat nyt vuonna 2017.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 29. maaliskuuta ja päättyy kotimaassa 4. huhtikuuta ja ulkomailla 1. huhtikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. huhtikuuta. Lähipäivinä tuhannet kuntalaiset ratkaisevat valtuustojen kokoonpanon sekä Lempäälän ja Vesilahden suunnan neljäksi seuraavaksi vuodeksi.