Vesilahteen halutaan lisää terveyttä ja hyvinvointia

Jos kuntaliitos tulee ajankohtaiseksi, katseet käännetään kohti Lempäälää

Lempäälän-Vesilahden Sanomien vaalikoneeseen vastanneista vesilahtelaisista kuntavaaliehdokkaista suurin osa panostaisi kunnassa huomattavasti enemmän terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Vaihtoehtoa kannatti lähes 88 prosenttia vastanneista. Matkailuun panostamista kannatti 8 prosenttia ja säästöjen aikaansaamiseen keskittyisi 4 prosenttia ehdokkaista. Työllisyyden hoitoon ja kulttuuriin sekä tapahtumiin panostaminen eivät saa ehdokkailta laisinkaan kannatusta. Vaihtoehdoista pystyi valitsemaan vain yhden tärkeimmän. Kysymykseen vastasi kunnan 51 ehdokkaasta 24.

Muista vaalikoneeseen vastanneista 56,5 prosenttia kannattaa ehdokkaiden tavoin terveyteen ja hyvinvointiin panostusta. Seuraavaksi eniten kannatusta sai ehdokkaiden vastauksista poiketen työllisyyden hoito. Siihen keskittyisi eniten 20,5 prosenttia vaalikoneeseen vastanneista.

Jos Vesilahden kunnalle tulee tarve kuntaliitokseen, on ehdokkaiden mielestä luontevin kumppani Lempäälä. Lähes 92 prosenttia vastanneista kuntavaaliehdokkaista pitää Lempäälää parhaana vaihtoehtona. Muista vaihtoehdoista Akaa ja Pirkkala saivat molemmat kannalleen reilut neljä prosenttia vastanneista kuntavaaliehdokkaista.

Lempäälän kannalla ovat myös muut vaalikoneeseen vastanneet. 86,3 prosenttia pitää Lempäälää sopivimpana liitoskumppanina, jos sellainen tilanne tulee kunnalle eteen. 5,3 prosenttia kannattavat samassa tilanteessa Pirkkalaa ja 3,7 prosenttia Nokiaa.

Vastauksissa ovat mukana maanantaihin 27. maaliskuuta mennessä vaalikoneeseen vastanneet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?