Kesäsiivous: kärrää romut ja romppeet jäteasemalle

Kesäsiivous: kärrää romut ja romppeet jäteasemalle

 

Lempäälän jäteasema, Moisiolammentie 23, palvelee tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–17, perjantaisin kello 11–17 ja lauantaisin kello 9–15. Vesilahden jäteasema, Mäntytie 1, palvelee lauantaisin kello 10–14. Kesäaikaan toukokuun alusta syyskuun loppuun asemalla voi asioida myös tiistaisin kello 14–18. Kuva: Janne Viinanen

Mökkiremontista tai kodin siivouspäivästä voi kertyä kasa käyttökelvotonta tavaraa, jonka oikea osoite on paikallinen jäteasema. Lempäälän ja Vesilahden jäteasemille voi viedä maksutta kodin vaaralliset jätteet kuten maalit, sähkölaitteet, paristot, akut ja loisteputket sekä hyötyjätteet kuten paperit, metallit sekä lasi- ja kartonkipakkaukset.

– Kesä on jäteasemien vilkkainta aikaa, ja siksi monilla asemilla onkin kesäisin laajennetut aukioloajat. Suurin osa jäteasemien palveluista on käyttäjille maksuttomia, kertoo aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Rakennus- ja remonttijätteestä sekä risoista huonekaluista menee määrästä riippuen 7–28 euron maksu. Kahden kuution suuruisesta peräkärrykuormasta puujätettä pääsee eroon kympillä. Jäteasemanhoitaja opastaa jätteiden lajittelussa.

Lempäälän jäteasema, Moisiolammentie 23, palvelee tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–17, perjantaisin kello 11–17 ja lauantaisin kello 9–15.

Vesilahden jäteasema, Mäntytie 1, palvelee lauantaisin kello 10–14. Kesäaikaan toukokuun alusta syyskuun loppuun asemalla voi asioida myös tiistaisin kello 14–18.

– Pirkanmaan Jätehuollon jäteasemia voi käyttää myös yli kuntarajojen, Haapala sanoo.

Jäteasemalle voi viedä kodin vaaralliset jätteet, paperit, metallit, lasi- ja kartonkipakkaukset, sähkölaitteet, sekajätteet ja puujätettä