Lentopallojuniorit kokoontuivat Vantaalle viikonloppuna

Jyry Oranssi pelasi välierässä latvialaista Cēsu pilsētas/Gaujas Zeni -joukkuetta vastaan. Jonna Korkola (vas.), Lari Roininen, Kasper Vesanen, Lauri Lahtinen ja verkolla Kaapo Korkola. Kuva: Taru Jokinen

Lempääläläiset ja vesilahtelaiset lentopalloilijat pelasivat Vantaan Myyrmäessä maailman suurimmassa juniorilentopalloturnauksessa. Tapahtuman kohokohta oli pelaaminen.

Vantaalla Myyrmäen urheilupuistossa ja läheisellä Vapaalanaukealla järjestettiin 8.–11. kesäkuuta järjestyksessään 33. Power Cup. Power Cup on maailman suurin juniorilentopalloturnaus, johon osallistuu vuosittain lähes 10 000 lentopalloilijaa eri puolilta Suomea ja ulkomailta. Vantaalle tänä vuonna pelaamaan saapui 865 joukkuetta 158:sta eri seurasta.

Power Cupissa 7–22-vuotiaat lapset ja nuoret pelaavat 25 eri sarjassa riippuen sukupuolesta, iästä sekä taitotasosta. Lisäksi lapset ja nuoret pääsevät itse myös tuomaroimaan oman ikäluokkansa pelejä.

Turnauksen isäntäkaupunki vaihtuu vuosittain, ja ensi vuonna pelit pelataan Kuopiossa.

 

Lempäälä ja Vesilahti olivat edustettuina turnauksessa 23 juniorijoukkueen voimin.  Mukana olivat Lempäälän Kisan yhdeksän tyttöjoukkuetta, Lempäälän Jyryn 11 poikajoukkuetta ja kolme Vesilahden Visan tyttöjoukkuetta. Mitaleja tuli yksi, kun Jyryn B-poikien joukkue sijoittui B-tsemppisarjassa kolmanneksi.

Myös Lempäälän Jyryn Oranssi-joukkue pärjäsi Power Cupissa hyvin, sillä se sijoittui E-poikien supersarjassa neljänneksi. Joukkueessa pelaavat Lari Roininen, Lauri Lahtinen, Kaapo Korkola ja Kasper Vesanen. Joukkuetta valmentaa Tommi Roininen ja joukkueen johtajana mukana kulkee Jonna Korkola.

Joukkue oli valmistautunut turnaukseen treenaamalla ulkona, ja aikaisempinakin vuosina pelaajat olivat olleet mukana Powerissa. Pojat ovat kaikki lähdössä myös ensi vuonna Kuopioon pelaamaan.

Poikien mukaan parasta Powerissa oli pelaaminen, onnistuminen peleissä ja ässän syöttäminen. Joukkue pelasi todella hyvällä tsempillä, ja kentällä nähtiin kaikilta hyviä suorituksia. Se ei ole ihme, sillä pojat ovat pelanneet lentopalloa jo neljä vuotta, ja viime kaudella joukkue nappasi pronssia E-poikien aluesarjassa.

 

Taru Jokinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?