Kunnanvaltuuston puheenjohtajana jatkaa kokoomuksen Mervi Lumia. Kunnanhallituksessa puhetta johtaa keskustan Pertti Uusi-Erkkilä.

Vesilahden kunnanvaltuusto valitsi puheenjohtajat ja lautakuntien jäsenet

Vesilahden uusi kunnanvaltuusto kokousti yläasteella maanantaina 12. kesäkuuta. Kuva: Ida Nieminen

Vesilahden 21-jäseninen kunnanvaltuusto piti ensimmäisen kokouksensa 12. kesäkuuta. Virallisesti uusi valtuusto aloitti kautensa 1. kesäkuuta.

Kunnanvaltuusto koostuu seitsemästä kokoomuksen jäsenestä, kuudesta keskustan jäsenestä, kahdesta perussuomalaisten jäsenestä, kahdesta sdp:n jäsenestä, kahdesta kristillisdemokraattien jäsenestä ja kahdesta vihreiden jäsenestä.

Kunnanvaltuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi nimettiin Marko Lounasranta (sdp.). Toinen varapuheenjohtaja on ensimmäisten kahden valtuustovuoden ajan Riitta Rantala (kd.) ja kolmannen ja neljännen vuoden ajan Laura Kekäläinen (vihr.).

Kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Kristiina Pispala (kok). Kunnahallitus koostuu seitsemästä henkilöstä, jotka ovat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi Tapani Pietilä (kok.), Harri Tapanainen (kok.), Miia Rajala (kesk.), Ari Perämaa (ps.) ja ensimmäisten kahden vuoden ajan Laura Kekäläinen (vihr.) sekä kolmannen ja neljännen vuoden ajan Riitta Rantala (kd.).

 

Keskustan Harri Penttilä sai Vesilahden kuntavaaleissa suurimman äänipotin, 117 ääntä. Hän toimi väistyneen kunnanvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana, ja uudessa valtuustossa hänestä tuli sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja kunnanhallituksen varajäsen. Sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja on Anneli Kesola (kok.), Velipekka Saarinen (kok.), Jarkko Viljanen (kok.), Jukka Harjula (kesk.), Tiina Uusi-Rasi (kesk.), Rami Hanweg (sdp.), Eija Pennanen (sit.) ja Susanna Suoniemi (vihr.).

Ari Arvela (kesk.) nimettiin tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi. Hänen kanssaan lautakuntaan kuuluvat varapuheenjohtaja Ilona Leppänen (kok.), Soila Simola (kok.) ja Antti Uusi-Rasi (kesk.).

Valtuuston vaalilautakunnan puheenjohtaja on Pertti Uusi-Erkkilä (kesk.) ja varapuheenjohtaja Marko Lounasranta (sdp.). Muiksi jäseniksi valittiin Tapani Pietilä (kok.), Riitta Rantala (kd.) ja Susanna Suoniemi (vihr.).

Rakennus- ja ympäristölautakunta koostuu puheenjohtaja Virpi Alakoskesta (kesk.) ja varapuheenjohtaja Markku Ala-Orvolasta (kok.). Viideksi muuksi jäseneksi nimettiin Liisa Luukkaala (kok.), Ilari Virtanen (vihr.), Aura Elliott (kd.), Harri Pitkämäki (kesk.) ja Miia Kinnari (ps.).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?