Lentismiesten taistelu ei riittänyt huippuvastuksia vastaan

Kuva: Marko Panu
Lempäälän Kisalla oli kahdesta tappiosta huolimatta paljon iloisia tuuletushetkiä niin cup-ottelussa Hurrikaania vastaan kuin ykkössarjan kärkikamppailussa Joensuun Hurmosta vastaan. Tässä iloitsemassa Olli-Pekka Palomäki (oikealla), Sauli Silpo ja Anssi Vesanen.
Lentopallon superviikonloppu tuotti Lempäälän Kisan miehille kaksi selkeää tappiota. Lauantaina 7. lokakuuta viime kauden Mestaruusliigan hopeajoukkue Loimaan Hurrikaani päätti Hakkarissa LeKin cup-taipaleen selkeällä 3 – 0 (25-23,25-19,25-15)-voitolla. Seuraavana päivänä käydyssä ykkössarjan kärkitaistelussa kaksi erää Kisa ja Karelian Hurmos Joensuusta tahkosivat tasokkaasti ja tasaisesti, mutta sitten lempääläisten puhti loppui ja Hurmos rallatti 3 – 1 (25-22,23-25,25-12,25-12)-voittoon.
– Cup-ottelusta jäi paljon positiivista, laitoimme maan kärkisakkeihin kuuluvalle Hurrikaanille kaksi erää miehekkäästi kampoihin. Hurmosta vastaan tuplaottelun rasitukset näkyivät ilmiselvänä väsymisenä, niin henkisenä kuin fyysisenäkin, tuumaili Kisan valmentajakettu Tapani Nyström.
Hurrikaani marssitti hirmuisen pelaaja-arsenaalin Hakkarin parketille. Mukana oli Suomen, Serbian ja Australian nykyisiä maajoukkuepelaajia sekä kaksi Suomen ex-maajoukkuemiestä. Silti avauserässä LeKi oli yllättää, eräpallossa mainion viikonlopun uurastanen Simo Puttosen isku painui noin kaksi senttiä perärajasta pitkäksi ja Hurrikaani pääsi pinteestä pois. Anssi Vesasen hakkuripeli oli Loimaata vastaan tuhoisan tehokasta, 37-vuotias konkari takoi palloja kenttään hyvällä prosentilla.
– Kaikkemme yritettiin, mutta toki tulos oli odotetunlainen, kun vastassa oli laadukas ammattilaisporukka, totesi 12 pistettä iskenyt Vesanen Loimaa-ottelun jälkeen.
Joensuun Hurmos on fuusiojoukkue Joensuusta, jonka ainoa päämäärä on palauttaa paikkakunta pääsarjatasolle ensi keväänä. Joukkue on ryyditetty latvialaisilla ammattipelaajilla ja joukkue harjoittelee paljon ja laadukkaasti. Ottelu alkoi kuitenkin lempääläisten loistavalla pelillä, avauserässä Kisan johto oli jo parhaimmillaan viisi pistettä. Loppuerän virheet kuitenkin kostautuivat ja Hurmos kiilasi loppumetreillä ohi. Toinen erä oli käsikirjoitukseltaan päinvastainen, alussa Hurmos vei ja Leki sätki mukana. Sauli Silpon mahtava syöttöputki ja passariksi vaihdetun Juuso Paanasen röyhkeät ratkaisut siivittivät kuitenkin Kisan 25 – 23-erävoittoon. Hurmokselle erähäviö oli sarjassa ensimmäinen.
Pitkän tauon jälkeen ei kotijoukkueesta enää puhtia löytynyt, vaan 3. ja 4. erät olivat yhtä Hurmos-näytöstä.
– Ennen kautta arvioimme, että Joensuu on sarjassa omassa kastissaan, heidän vahvuutensa tuli nyt todistettua. Me jatkamme elokuussa aloitettua polkua eli positiivisella ilmeellä hyvien treenien kautta eteenpäin, ymppäsi Tapani Nyströn raskan viikonlopun yhteen.