Lisää yrityksiä ja työpaikkoja Marjamäkeen

UM Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Tom Olli esitteli yrittäjille yhtiön toimintoja ja rakennetta.

– Saamme olla ylpeitä tästä Marjamäen alueesta. Täällä on yli 300 yritystä ja 1 700 työpaikkaa, ja lisää on tulossa, kertoi Lempäälän Kehitys Oy:n asiakkuuspäällikkö Timo Mikkonen vierailulle saapuneille lempääläisille yrittäjille.
Yrittäjät saapuivat Marjamäkeen Aito Säästöpankin, Lempäälän Yrittäjät ry:n ja Lempääläån-Vesilahden Sanomien Road Show’n merkeissä.
Timo Mikkosella oli kerrottavana paljon hyviä uutisia.
– Ideaparkin puolelta odotetaan vielä syksyn aikana lisää uutisia, mitä tulee tapahtumaan. RealParkin puolella etenevät sekä Arena 1 että Areena 2 -hankkeet.
Marjamäen alueelle on kaikkineen tulossa lähes 20 autokauppaa.
– Hyviä juttuja, mielenkiintoisia toimijoita ja lisää työpaikkoja. Tänne rakennetaan isolla kädellä verrattuna minne tahansa påin Suomea.
Kansainvälistä mielenkiintoa on herättänyt alueelle tuleva aurinkopaneelikenttä, jolla tuotetaan sähköä Marjamäen alueen yrityksiin.
– Aurinkopuiston koko on viisi hehtaaria. Lisäksi monet yritykset ovat ilmoittaneet asentavansa liikerakennusten katolle paneeleja.
Tulevan aurinkopuisto sijoittuu vastapäätä Ideaparkia moottoritien toiselle puolelle. Aurinkopuiston pohjoispuolella oleva 14 hehtaarin alue on myös rakentumassa.
– Alue on kilpailutettu ja hanke etenee nyt kunnan teknisellä puolella.

Lempäälän Kehityksestä matka jatkui UM-Yhtiöiden tiloihin, missä toimitusjohtaja Tom Olli esitteli yrittäjille yhtiön rakennetta ja toimintoja.
Pihalla olevat kaivinkoneet kirvoittivat vieraat kyselemään hintoja ja alan toimintamalleja.
– Koneita sekä ostetaan että vuokrataan. RealMachinery Oy on täyden palvelun konetalo. Yhtiö maahantuo, myy ja huoltaa koneet.
Henkilöautojen tapaan pohjana on perusversio, joka sitten RealMachineryssa varustellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Olli kertoi konekaupan olevan suhdanneherkkää.
– Välillä mennään todella lujaa, välillä hiljempaa. Rakentaminen vaikuttaa osaltaan, mutta vielä enemmän näkyvät valtion sijoitukset infraan. Kun valtio ja kunnat investoivat, koneyrittäjät uusivat kalustoa. Jos taas urakan jatkosta ei ole varmuutta, otetaan vuokrakone. Hyvitämme vuokrat sitten kun meiltä ostaa koneen.
Uuden työkoneen voi ostaa vaikka suoraan verkkokaupasta.
– Ei niitä koneita verkon kautta kuitenkaan myydä. Ostajat haluavat koneen itse nähdä. Onhan kysymys isosta investoinnista.
RealMachineryn pihalla olevat koneet herättävät muutenkin paljon mielenkiintoa.
– Meiltä tullaan kysymään, saako tulla kiertelemään ja kyllä sinne voi mennä katselemaan.
Tom Olli esitteli myös yhtiön rakennustoimintaa. Yhtiö on toteuttanut alueella useita kohteita kuten Lidlin uuden konseptin mukaisen liiketilan, Puuilon ja Tokmannin. Menossa on rakennuskohteita myös muualla Suomessa.

Road Show’n päivän ohjelmaan sisältyivät lisäksi vierailut Suoraman Elementti Oy:ssä sekä Luxury Collection Automobile Oy:ssa.
Päivän päätteeksi bussi suuntasi Vaihmalan Hoviin, mistä tarjolla oli illallispuffet.

Matka kohteeesta toiseen taittui mukavasti bussilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?