Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteille uusia keräysastioita

Uudistettu ekopiste on aiempaa siistimpi.

Syksyn aikana Tampereella ja lähikunnissa uudistetaan 39 ekopistettä. Pisteisiin voi tuoda kodin lajiteltuja hyötyjätteitä: lasi- ja kartonkipakkauksia, metallia ja paperia.

– Ekopisteille tulee uudet keräysastiat, joihin saadaan mahtumaan aikaisempaa suurempi jätemäärä kerralla. Kartonkipakkauksille ja paperille on omat astiat. Lasi ja metalli lajitellaan omille puolille sisältä jaettuun astiaan. Astiat tyhjennetään nosturiautolla, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala.

Ekopisteiden ulkoasu on uusi ja siisti. Säiliömallisessa keräysastiassa on kuvalliset opasteet jätteiden lajittelun avuksi. Ulkoasun yhdenmukaisuus helpottaa ekopisteen tunnistamista.

– Uudistettujen pisteiden toivotaan kannustavan lajitteluun ja lähiympäristön siisteyteen. Huonekalut, sähkölaitteet ja muut isot romut kuuluvat jäteasemille tai jätteenkäsittelykeskuksiin, kertoo Tero Haapala.