Muistokirjoitus

Hannu Lehikoinen

 

Hannu Lehikoinen

Vasemmistoliiton kunnanvaltuutettu Hannu Lehikoinen on kuollut. Lempäälän Sääksjärven koulun luokan- ja matematiikanopettaja menehtyi yllättäen keskiviikkona 27. syyskuuta.

61-vuotias Lehikoinen toimi kunnallisissa luottamustehtävissä yli 30 vuotta. Ensimmäisen kerran hänet valittiin Lempäälän kunnanvaltuustoon vuonna 1997. Viime kevään kuntavaaleissa Lehikoinen oli edelleen Vasemmistoliiton ääniharava. Hän oli kuluvalla kaudella kunnanhallituksen ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen.

Me Hannun puoluetoverit menetimme poliittisen isämme. Kun sateisena tiistai-iltana muistelimme Hannua Kuljun Työväentalolla hiljaisen hetken jälkeen, kyyneleet olivat kaikkien silmissä.

Näin kuvasi tuntojaan eräs pitkäaikaisimmista jäsenistämme: ”Toverin poismeno on kaihertanut minun sydämessä, ja olen pohtinut, miksi tämä ottaa niin koville, no Hannu oli hyvä mies”. Joku toinen jatkoi: ”Hannu oli Lempäälän Vasemmiston suurin dynamo, aina energinen ja jaksoi pitää vähäosaisempien puolta”.

Vasta keväällä vaalien aikaan toimintaamme mukaan tulleet sanoivat, että Hannu sai kaikille aikaan tunteen, että on tervetullut. Tämä ei ollut Hannussa mikään päälle liimattu ominaisuus, vaan osa Hannun luonnetta ja suurta sydäntä. Hän todella iloitsi siitä, että saimme uusia ihmisiä mukaan ja sanoi tämän moneen kertaan myös ääneen. Vastaanotto politiikan maailmaan oli todella lämmin. ”Hannu oli opettaja ja kasvattaja, ei vain lapsille, vaan meille kaikille. Hannu oli se henkilö, joka sai minutkin lähtemään mukaan politiikkaan. Hänen sanansa vakuuttivat”.

Hannulla oli myös ainutlaatuinen kyky rauhoittaa silloin, kun meillä muilla meni liian lujaa tai asiat stressasivat. Omalla vähäeleisellä tyylillään Hannu vain totesi: ”Noo, otetaan ihan rauhassa, kyllä se tästä järjestyy”. Henkilökohtaisesti sain tuntea tämän kannustavan ja luottamusta tuovan kohtelun monasti.

Meille Hannu oli lämminsydäminen, kaikkia tukeva, kannustava ja reilu ihminen. Hän jätti meille isot saappaat täytettäväksi. Ikävämme on sanoinkuvaamaton, mutta jatkamme taistelua oikeudenmukaisuuden puolesta.

Elämme voimakkaasti myös Hannun perheen surussa, vaikka sen surun määrää emme voi edes käsittää.

Vasemmistoliiton Lempäälän kunnallisjärjestön puolesta

Satu Kosola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?