Aliina Luosa akrobatiavoimistelun nuorten EM-kilpailuissa

Aliina Luosa (alhaalla) ja Silja Halme onnistuivat hienosti Puolassa pidetyissä akrobatiavoimistelun nuorten EM-kisoissa. Kuva: Mari Luosa

Sääksjärveläinen Aliina Luosa osallistui parinsa Silja Halmeen kanssa Puolassa pidettyihin akrobatiavoimistelun junioreiden EM-kilpailuihin. 12–18-vuotiaiden parien sarjassa kaksikko oli sijalla 19, mikä ei riittänyt finaaliin asti.

– Isoissa arvokisoissa on aina jännitystä, mutta onnistuimme mielestäni todella hyvin. Heitto-ohjelman lopussa tajusin, että tämä loppuu pian, ja pystyin oikein nauttimaan kunnolla viimeisistä hetkistä kisa-areenalla, Luosa muistelee tyytyväisenä.

17-vuotias Luosa ja 14-vuotias pirkkalalainen Halme ovat olleet jo useamman vuoden parina. Vuosien kova harjoittelu toi palkintona arvokisapaikan. EM-kisat olivat heille toiset, ensi esiintyminen oli vuonna 2015.

– Olimme SM-kisoissa toisia, mikä oikeutti EM-kisapaikkaan. Puolassa oli huikea tunnelma, katsojia oli todella paljon, myös suomalaisia, ja saimme valtavasti kannustusta, järjestelyitä kehunut Luosa kertoo.

Puolan Rzeszowissa 13.–15. lokakuuta pidetyissä kisoissa oli mukana kolme suomalaiskaksikkoa ja yksi -kolmikko eri sarjoissa. Luosan ja Halmeen sijoitus oli suomalaisista paras.

– Meillä on erikseen nosto- ja heitto-ohjelmat. Etenkin heitot olivat korkeita ja hyviä, sen tunsi jo kisan aikana.

– Harjoittelemme noin 18 tuntia viikossa, aina kolme tuntia kerrallaan. Jatko on vielä ensi vuoden osalta auki, mutta mahdun yhä mukaan samaan sarjaan 2018, Tampereen Voimistelijoita edustava Luosa suunnittelee.