Kuusiniemi ja Mäenpää LeKi:n vuoden yleisurheilijat

LeKi palkitsi vuoden sisulisäurheilijana Manu Mäenpään.

Lempäälän  Kisa vietti yleisurheilukauden 2017 palkitsemistilaisuutta lokakuun alkupuolella kauden päätteeksi ja viidennen perättäisen Seuracupin voiton kunniaksi. Menneen kauden onnistumisia kävi läpi seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara.   Urheilullisilla mittareilla kausi oli jälleen menestyksekäs. SM-kilpailuista tuloksena oli 19 mitalia, joista kahdeksan Suomen mestaruutta. Nuorten ja aikuisten sarjojen alue- ja piirinmestaruuskisoista mitaleja kertyi 27. 9–15-vuotiaien sisulisäikäisten pm-kisoista saalis oli 104 mitalia.

Piiri- ja valtakunnallisen tason seuramittaroinnissa LeKi Yleisurheilu oli toinen Hämeen piirin sisulisä- ja nuorisotoimintakilpailussa, 17. valtakunnallisessa nuorisotoimintakilpailussa, 23. Kalevan malja -pisteissä ja 26. valtakunnallisessa seuraluokittelussa. Tulevaisuuden tavoitteissa seuraväen yhteinen asia ja toive on Hakkarin urheilukentän remontti.

Sisulisäikäiset piirinmestaruusmitalistien tavarapalkinnot jakaantuivat 56 eri urheilijalle. 39 A-taitomerkkituloksen saavuttanutta sisulisäikäistä urheilijaa palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä olevista urheilijoista A-luokan tuloksista palkittiin Nea Karppinen, Leevi Keronen, Aleksi Kivelä, Santeri Kuusiniemi, Matias Mustonen, Tomy Nurmesniemi, Venla Ranta ja Eerika Reunanen. Aikuisurheilijoista huomioitiin Suomen mestaruuden ja kaksi hopeaa voittanut Aku Kallio.

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät Santeri Kuusiniemi (M19-M) kolmella sekä sisulisäikäisistä T10-sarjan Iina Niemelä ja Niia Niemelä kumpikin viidellä uudella seuraennätyksellä.

Vuoden sisulisäurheilijana palkittiin Manu Mäenpää. Nuorten 14-vuotiaiden SM-kisoissa Mäenpää voitti korkeuden Suomen mestaruuden sekä henkilökohtaisessa kisassa että joukkuekisassa, jossa parina oli Leevi Lampén. Kolmiloikassa Mäenpää otti hopeaa ja oli kauden päätteeksi SM-otteluissa neljäs.

Vuoden urheilijan tittelin vei Santeri Kuusiniemi. Kauden aikana 19-sarjan Kuusiniemi otti SM-halleissa 60 metrin aitojen kultaa ja 60 metrin hopeaa. Ulkoratojen SM-kilpailussa tuloksena oli triplakultaa: 100 metrillä, 200 metrillä ja 110 metrin aidoissa. Nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Kuusiniemi oli 100 metrin matkalla yhdeksäs ja juoksi lisäksi 150 metrillä Suomen ennätyksen 18- ja 22-sarjoihin.