PuSu-keräys tuotti 1 500 euron lahjoituksen Sääksjärven koululle

Riikka Valo (vas.), Leila Lehto, Maarit Saarnio, Anna-Maija Hakuni-Luoma, Ritva Nurminen, Miia Kaarlela, Taru Peltoniemi sekä Jussi Kolehmainen. Kuva: Jussi Saarnio

– Seitsemännen Punainen Sulka- keräyksen teema oli ”Tue nuorta itsenäisyyteen”. Klubimme keräsi kahdella kaudella kuusi tuhatta euroa, josta oman kylän nuorisolle lahjoitettavaksi palautui neljännes eli tuhatviisisataa euroa, LC Lempäälä Sääksjärven klubin Punainen Sulka -asiamies Maarit Saarnio kertoi 8. marraskuuta Sääksjärven koulun edustajille.

Varojen keräämiseksi klubi järjesti tanssit, joulutorin, vihtojen myyntiä sekä peräkonttikirppiksen kahdella toimintakaudella

– Miettiessämme, mistä löytyisi sopiva avustuskohde, selvisi, että oman kylän koululla suunnitellaan uudenlaista, yläkoululaisiin kohdistuvaa toimintaa eli juuri sitä mikä keräystavoitteen tarkoituskin oli.

 

Koulun rehtori Anna-Maija Hakuni-Luoma, kuraattori Riikka Valo, psykologi Miia Kaarlela sekä kouluyhteisöohjaajat Taru Peltoniemi ja Jussi Kolehmainen kertoivat lahjoitustilaisuudessa suunnitteilla olevasta ”INTO”-ryhmästä.

Se on 8–10 oppilaalle tarkoitettu lyhytvalinnainen kurssi, joka kokoontuu kahden viikon välein koko lukuvuoden. Toteuttajina ovat kouluyhteisöohjaajat ja oppilaanohjaaja. Suunniteluun osallistuvat koulukuraattori sekä psykologi. Myös vanhemmat pääsevät toimintaan mukaan. Tavoitteena on, että nuori saa mahdollisimman hyvän päättötodistuksen ja jokaiselle löytyy jatko-opiskelupaikka.

 

Ritva Nurminen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?