Kisa murskasi Riemun jäätävällä nostopelillään

Kuva: Antti Raunio
Kisan vihreäpaitainen libero Teemu Uusitalo varmistaa Sauli Silpon lyöntiä ja vieressä Sten Kruuda seuraa tilannetta. Kisa voitti kuvan trion johdolla Liikunnan Riemun selvin 3 – 0-lukemin.
Lentopallon ykkössarjassa Lempäälän Kisa palasi kotiparketille muutamien viikkojen tauon jälkeen. Reilu 150-päinen yleisö näki tasaisen, rennon ja voitonnälkäisen Kisan, joka ratkaisi ottelun hiukan yllättävällä elementillä eli jäätävällä nostopelillä. Kisa löylytti sarjan tyvipäähän ajatunutta Liikunnan Riemua Jyväskylästä selkein 3 – 0 (25-22,25-16,25-19)-lukemin.
Aloitusten vastaanottopelaaminen on ollut ajoittain Kisan akilleen kantapää, mutta tällä kertaa loistopelin pelanneen liberon Teemu Uusitalon johdolla Kisan nostoprosentti nousi huikeaksi eli 78%:ksi.
– Nostoista iso osa oli vielä niin sanottuja ”kuppinostoja” eli ihan passarin käsissä. Tämä oli mainio kenraali tulevan lauantaina kärkipeliä ajatellen, kommentoi Kisan valmennustriosta Jani Huurne, jonka hommana on pitää läppärin välityksellä pelien tilastoja.
Yleispelaajista Sauli Silpo pelasi suorastaan elämänsä nostopelin ja Simo Puttosen nosto on pelistä toiseen varmaa ja laadukasta. Lentopallon lainalaisuus onkin, että hyvä hyökkäyspelaaminen vaatii laadukkaan noston, tällä kertaa sellainen Hakkarissa nähtiin.
Kisa on solminut täksi kaudeksi useammankin yhteistyösopimuksen, jotka ovat aktiivisessa käytössä ja hyödyttävät kaikkia osapuolia. Vammalan Lentopallo lainasi farmipelajaansa Anssi Vesasta Mestarusliiga-peliin Raisioon, missä konkari teki hakkurina loistavaa jälkeä. Vesasta tuurasi puolestaan Riemu-ottelussa Kisan ja Iskun farmisopimuksen kautta tullut nuori Einari Koivisto, joka esiintyi Hakkarissa erinomaisesti edukseen. Kisasta yleispelaaja Simo Puttonen on käynyt jelppimässä Iskua useamman keran kauden aikana. Kakkossarjan suuntaan Kisa tekee yhteistyötä Pälkäneen Luja-Lukon kanssa, jonka riveissä nuori kisalaispeluri Tomi Perkiö käy pelaamassa säännöllisesti. Myös toinen passari Juuso Paananen on pelannut muutaman kakkosarjapelin Pälkäneen riveissä.
– Urheilussa kannattaa tehdä avoimin silmin yhteistyötä ympäristön kanssa. Nyt mekin hyödynsimme Koivistoa ja meidän pelurimme saavat käydä pelaamassa sovitusti ylempänä tai alempana, sanoi Kisan pääpiiskuri Tapani Nyström.
Sarjakolmosella Kisalla on yksi ottelu tänä vuonna jäljellä ja se on haastavassa paikassa eli Maaningalla, joka on Kisan kaksi edelliskautta piessyt pudotuspelivaiheessa.