Kisa joulutauolle sarjakolmosena – Maaningalta tyly tappio tuliaisina

Kuva: Antti Raunio
Olli-Pekka Palomäellä oli kiire torjuntaan Maaningalla, kun isäntäjoukkue Mahti myllytti Kisaa erin 3 – 0. Laitatorjuja Kasimir Luostarinen on tilanteessa pahasti myöhässä.
Lempäälän Kisa pelasi Maaningalla vuoden viimeisen lentopallon ykkössarjapelinsä. Saaliiksi lempäääläisille jäi vain isäntien lahjoittama maukas kalakukko, pelistä jäi käteen luu 0 – 3 (17-25,20-25,19-25)-tappion muodossa. Numerot kertoivat pelistä oleellisimman, Kisalla ei ollut mitään jakoa päästä taistelemaan voitosta, vaan sarjakakkonen Mahti oli niin syöttö-, vastaanotto- ja hyökkäyspelissä selvästi Kisaa parempi.
Mahdista on tullut lempääläisille todellinen mörköjen mörkö, häviö oli jo seitsemäs putkeen menneiden kausien aikana.
– Mahti-tappiota ei kannata maistella sen kummemmin, he olivat tosi hyviä. Meidän syyskautemme on sujunut niin valmennuksen kuin pelaajienkin osalta tasaisesti, positiivisesti ja hyvähenkisesti, alleviivasi Kisan kapteeni Sauli Silpo menneiden kuukausien saldoa.
Kelpo saldo Kisalla toki onkin. Sarjassa kolmas sija on vankka, voittoja syyspuolela tuli kymmenen, häviöitä vain kolme ja nekin Kisan yläpuolella oleville Joensuulle ja Maaningalle. Kevättalvella ennen nousupudotuspelejä on jäljellä vielä seitsemän ottelua, joten paljon toki voivat asetelmat vielä heilahdella.
– Meidän parhaat pelit ovat tältä sesongilta vielä näkemättä. Harjoituksissa vielä tiivistetään tahtia ja maaliskuussa haastamme niin Joensuun kuin Maaningankin tiukasti, loi Silpo ja mietteitä tulevaan kevääseen.
Kisan syyskauden pelaajaksi valittiin pikkujouluissa yleispelaaja Simo Puttonen, joka on yhtenä uusista kisalaiskasvoista ottanut ison roolin joukkueessa. Myös Eetu Rantanen ja Arttu Linjamäki yleispelaajina sekä passarikaksikko Kasimir Luostarinen ja Juuso Paananen lisättynä keskitorjuja Olli-Pekka Palomäelä ovat viime kesänä seuraan liittyneitä pelaajia. Yhteispelin hiominen kestää aikansa, joten valmennustrio Tapani Nyström, Jani Huurne ja Marko Laakso ovatkin luottavaisia kapteeni Silpon tavoin, että joukkueen peliesitykset tiivistyvät kevään ratkaisuhetkien lähetessä. Luvassa voi olla pitkä ja hieno lentopallokevät Lempäälässä.
Lempäälän Jyry koki kakkossarjassa yllätystappion sarjajumbona ennen ottelua olleelle Tammelan Ryskeelle. Keskimies Tapio Hieta oli Jyryn ykköslenkki. Tappion myötä Jyryn toiveet päästä kahden kärkeen ja kevään playoff-otteluihin kokivat pahan kolauksen.