Roinisen MM-urakka päättyi pettymykseen

Kuva: Linda Brothers
Painonnostaja Teemu Roininen oli mietteliäs USA:n Anaheimissa, kun hän jäi tuloksetta lajin MM-kisoissa.

Lempäälän Kisan painonostajakarhu Teemu Roininen kävi mittauttamassa tasoaan maailman valioiden joukossa USA:n Anaheimissa lajin MM-kilpailuissa seitsemättä kertaa urallaan. Tällä kertaa jenkkilän-reissusta ei isompaa käteen jäänyt, sillä MM-urakka päättyi työnnön epäonnistumiseen ja jäämiseen ilman tulosta.
– Tavoitteena oli lähteä parantamaan hyvän treenikauden jälkeen omia ennätykisä. Treeneissä olin päässyt aivan enkkojeni tuntumaan ja kisoissa useimmiten parannan treenitekemisestä, kertasi Roininen tunnelmiaan ennen nostoja.
Upeissa puitteissa käyty kilpailu lähti hyvillä enteillä liikkeelle. Avauspaino tempauksessa eli 151 kiloa nousi helponlaisesti suorille käsille, mutta viiden kilon korotus oli kahdella seuraavalla yrityksellä liikaa.
Työntömuodossa avauspaino Teemulla oli omaa ennätystä seitsemän kiloa alempi 195 kiloa, joka nousi kevyesti rinalle, mutta ylöstyönnössä suorille käsille tuomarit näkivät virheen. Myös toinen yritys kiloa suuremmalla raudalla koki saman kohtalon eli äänin 3 – 0 hylkäystuomion. Kolmannessa yrityksessä 196 kilosta ei lyhyillä palautusajoilla enää löytynyt samaa puhtia.
– Tällä kertaa oli kohtalona jäädä tuloksetta, mutta hyvä harjoittelujakso antaa odottaa talven kisoista kunnon noteerauksia.Seuraavat isommat päämäärät ovat helmikuiset Tampereen SM-kisat ja kevään EM-mittelöt Albaniassa, raportoi Teemu Roininen.