Lempäälän kunta perää ELY-keskusta kiirehtimään tienparannusta

Valtatie 3:n meluntorjunta ja Marjamäen eritasoliittymän viitoitus kuntoon

Sääksjärven asukas Eero Kangasperko kokee suoranaista moottoritien melua asuinalueellaan. Kuva: Erkki Koivisto

Millä aikataululla Pirkanmaan ELY-keskus aikoo parantaa liittymän 36 viitoitusta ja opastusta?

Mitä Pirkanmaan ELY-keskus aikoo tehdä, että VT3 moottoritien meluntorjunta tulee vaatimusten mukaiselle tasolle erityisesti Sääksjärven, Höytämön, Kuljun ja Kuivaspään alueilla?

Näitä kysymyksiin Lempäälän kunta toivoo vastauksia kirjeessään, jonka kunnan yhdyskuntalautakunta on laatinut lähetettäväksi Pirkanmaan ELY-keskukselle koskien valtatie kolmen ja meluntorjuntaa ja viitoitusta.

 

Lempäälän kunta on huolissaan valtatie kolmosella Marjamäen liittymän, liittymä numero 36, turvallisuudesta. Sen toimivuus ja turvallisuus edistää Pirkanmaan saavutettavuutta, vetovoimaisuutta ja liikenteellistä toimivuutta, mutta tällä hetkellä liittymän viitoitus ja opastus eivät ole asianmukaiset eivätkä selkeät.

– Tämä aiheuttaa tienkäyttäjissä hämmennystä ja näin luo vaaratilanteita sekä haittaa liikenteen sujuvuutta. Viitoituksen ja opasteiden parantaminen on kustannustehokas tapa parantaa liittymän turvallisuutta, sanotaan kunnan  lähettämässä kirjeessä.

 

Valtatie kolmen meluntorjunnan osalta Lempäälän kunta pyytää, että Pirkanmaan ELY-keskus lähtee aktiivisesti viemään eteenpäin pitkään suunniteltua meluntorjuntaa Lempäälän Sääksjärven alueelle, koska aluetta koskevat moottoritieliikenteestä aiheutuvat meluhaitat on tunnistettu useaan kertaan.

Lempäälän kunta katsoo, että kunnan alueella nimenomaan Sääksjärven alueen meluntorjuntatilannetta on parannettava kiireellisesti.

– Melutasot ovat tehtyjen meluselvitysten ja myös melumittausten perusteella korkeat, ja alueen asukkaat ovat ilmaisseet huolensa jatkuvan ja pitkään kestävän melun aiheuttamista terveys- ja viihtyisyyshaitoista, lautakunta toteaa kirjeessään.

Lisäksi Lempäälän kunta pyytää, että Pirkanmaan ELY-keskus ottaa kantaa mahdollisuuteen korottaa moottoritien varteen rakennettuja, mutta ajanoloon painuneita meluvalleja tai tehostaa pelkästään betonikaiteella toteutettua meluntorjuntaa. Meluntorjuntarakenteiden puutteita on useassa kohtaa moottoritien varrella mm. Höytämön, Kuljun ja Kuivaspään alueella.

Kunta on kiinnostunut selvittämään yhteistyössä maavallien korottamista esimerkiksi kunnan alueella rakentamisessa syntyvillä ylijäämämailla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?