Birgitan polku esikuvana Pirkkalan polkuverkostolle

Patikoiminen Birgitan polulla on saamassa uusia mahdollisuuksia Säijässä, mikäli Pirkkalan Pirkan polut -hanke etenee toteutukseen. Kuva: Ritva Mäkelä

Lempäälän kunnan yhdyskuntalautakunta puoltaa Pirkkalan kunnan hanketta Pirkan polut -polkuverkoston toteuttamiseksi.

Hankkeen tarkoituksena on luoda Pirkkalan ja osin Lempäälän kuntien alueelle Pirkan polut -niminen  noin 100 kilometrin polkureitistö Lempäälän Birgitan polun jatkumoksi.

Reitistön esikuvana on Lempäälässä toteutettu Birgitan polku, johon Pirkan polut fyysisesti liitettäisiin. Toteutuessaan Pirkan polut – hanke toisi Lempäälän puolelle noin 7,5 kilometriä uutta, Birgitan polkuun liittyvää virkistysreittiä Säijään lentokentän eteläpuolelle.

Hankkeen veturina on Pirkkala-Seura ry ja projektikoordinaattorina Markku Kuusjärvi, joka on ollut luomassa myös Birgitan polkua. Pirkkala-Seura vastaa reitin toteutuksesta, rahoitusvastuista ja tarvittavista sopimusjärjestelyistä.

Aiottu polku kulkisi Lempäälän puolella lentokentän eteläpuolitse lännestä itään Kaitajärven laadulle noin seitsemän kilometrin matkan. Laavulta on olemassa yhteys Pirkkalan kunnan reitistöön. Lisäksi Rajajärven itäpuolelta tulisi uusi yhteys Pirkkalan kuntaan noin  puolen kilometrin  matkalta.

 

Kaitajärven kota

Kamiinalämmitteinen kota noin 12 henkilölle.

Ulkohuussi, kaksi nuotipaikkaa ja polttopuut.

Rannassa laituri, josta uimataitoisten on helppo pulahtaa uimaan.

Sääksjärventien ja Kannistontien risteyksessä viitta Ammejärvi 0,8 km, Höytämö 3,7 km. Ammejärveltä on viitoitus Kaitajärvelle.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>