Moision ja Sääksjärven kouluissa alkoi kasvisruokakokeilu

Moision ja Sääksjärven kouluissa toteutetaan keväällä 2018 kokeilu, jossa kaikille kouluravintolan asiakkaille tarjotaan päivittäin kasvisruokavaihtoehto. Lisäksi tarjolla on päivän salaatti monipuolisen salaattipöydän muodossa.

Muutoksen tarkoituksena on kannustaa ruokailijoita kasvispainotteiseen ruokailuun. Samalla tuetaan terveyttä edistäviä ja ympäristövastuullisia ruokavalintoja. Kokeilujakson aikana kerätään asiakaspalautetta ja tietoa ruoan menekistä sekä kustannusvaikutuksista.

Myöhemmin tarjontaa tullaan mahdollisesti laajentamaan myös muihin Lempäälän kouluihin.

Tarjottava kasvisruokavaihtoehto toteutetaan pescovegetaarisena ruokavaliona. Pescovegetaarisessa ruokavaliossa käytetään kalaa, kananmunaa ja maitovalmisteita. Perusteiksi kerrotaan, että siten taataan oppilaiden kasvua ja kehitystä edistävä ruokavalio.

Muut kasvisruokavalion muodot toteutetaan erityisruokavalioilmoituksella.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?