Kisa sai kylmän kohtelun Kyyjärvellä

Yksi manner-Suomen pienimmistä kunnista 1300 asukkaan keskisuomalainen Kyyjärvi porskuttaa lentopallon ykkössarjan kiintotähtenä vuodesta toiseen. Tällä sesongilla Kyyjärven Kykyn joukkue ei ihan sarjan kärkitohinoissa ole ollut, mutta ”betonimiehet” ovat etenemässä jälleen kohti pudotuspelejä. Kyyjärven Kykyn nousuvireen sai kokea Lempäälän Kisa, kun vierasottelussa Kisa taipui 1 – 3 (24-26,20-25,25-15,24-26)-tappioon.
– Pelissämme palaset ovat koossa, mutta otteluissa ne eivät vielä loksahtele kohdilleen. Tosi pienet asiat ratkaisivat pisteiden kohtalon tällä kertaa, kommentoi Kisa-piiska Tapani Nyström.

Ilman hakkuri Anssi Vesasta matkassa ollut Kisa kokeili kuusikossaan eri miehiä erilaisilla paikoilla, mutta ihan loppuun saakka toimivaa rosteria ei tällä kertaa löytynyt. Eniten kiikasti pallojen tappaminen eli lyöntipelissä Kisa oli kesy. Kapteeni Sauli Silpo piiskasi laidasta kovalla kädellä, mutta muutamia pahoihin paikkoihin tulleita hamojakin selkävaivoista kärsineen Silpon iskussa nähtiin. Keskimiehistä Sten Kruuda sai patereita uppoamaan, jos toki hänenkin sivalluksiaan puolustettiin tukku peliin takaisin. Toni Laine sai peliaikaa keskimiehenä ja torjui tapojensa mukaan tukun pinnoja. Teemu Uusitalo nosti liberona pallot vuorenvarmasti, toisena liberona hääri Jussi Niemui kaivaen hienoja puolustuspalloja takaisin peliin.

–Runkosarjan kotietu eli nelossija on kiikarissamme, sillä varmistaisi puolivälieriin hyvät lähtöasemat, tulkitsee Tapani Nyström sarjataulukkoa.

Kisalla on kaksi ottelua vielä jäljellä runkosarjaa, ensi lauantaina eli 17. helmikuuta sarjajumbo Vilppulan Tähteä vastaan ja sunnuntaina 25. helmikuuta vierasottelua VaLePa/2:sta vastaan Vammalassa.

Lempäälän Jyryn peli kulkee mainiosti kakkossarjassa,  hyvävireisen Jyryn jalkoihin jäi Hakkarissa Raision Loimu erin 3 – 0. Jyryllä on viisi peliä runkosarjaa jäljellä, pieni toivon kipinä edelleen elää, että paikka kahden sakkiin urkenisi. Eroa toki on useampia pisteitä ja Jyryllä on enemmän pelejäkin pelattuna kuin kärkitrion TuTolla, Jankolla ja Erällä.

– Materiaalimme on kovilla, nytkin oli vain seitsemän pelikuntoista heppua rosterissa. Meillä on vaativa loppuohjelma, mutta tehdään edellä oleville kiusaa sen minkä kykenemme, tuumii Jyryn valmentaja Kari Nieminen.

Kuva: Antti Raunio

Kisan parhaana pelaajana palkittiin Sauli Silpo, joka iski ja syötti joukkueestaan tehokkaimmin.