Himminkoto remonttiin syksyllä

Himminkodossa alkaa remontti alkusyksystä. Kuva: Erkki Koivisto

– Himmi on ollut kovassa käytössä jo kolmekymmentä vuotta ja kunnostustöille on tarvetta. Sote-ratkaisu on siirtänyt tarpeellista laajempaa peruskorjausta. Tulevat ratkaisut näyttävät, miten remontissa jatkossa tullaan etenemään, sanoo Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö Mervi Järvinen.

Hän viittaa Lempäälän vanhustyön keskuksen Himminkodon tänä vuonna tehtävään remonttiin, joka on tarkoitus tehdä pienissä osissa. Työ on tarkoitus aloittaa alkusyksystä. Määrärahaa on käytettävissä tälle vuodelle noin 160 000 euroa. Remontteja on tarkoitus jatkaa vuosittain pienten investointien määrärahoilla.

– Tärkein työ on huonokuntoisten vesijohtojen ja viemärien uusiminen. Putkitöiden kanssa samalla kunnostetaan kylpyhuoneet ja päivitetään asuinhuoneiden pinnat. Mitään suurempia muutostöitä ei tehdä, ehkä samalla joitain pieniä tarpeellisiksi havaittuja tilamuutoksia, Järvinen arvelee.

Työ etenee siten, että muutama huone tyhjennetään kerrallaan. Himminkodon henkilökunta järjestelee väliaikaisesti siirrettäville asukkaille uudet sijoituspaikat, lähinnä talon sisältä.

Suunnitelmat potilaiden sijoituspaikoista ovat vammaistyönjohtaja, vt. vanhustyön johtaja Leila Haakanan mukaan alkuvaiheessa. Tietoa on luvassa myöhemmin, kun suunnitelmat tarkentuvat.