Piirinmestaruuksia painonnostajille

Rauta nousi Lahdessa. Takaa vasemmalta Rami Jokinen, Harri Mamia, Juha Aho, Timo Lehtimäki. Edessä Maria ja Artturi Häkli.

Tammikuun lopulla 27.1. järjestetyissä painonnoston Hämeen piirinmestaruuskilpailuissa Lempäälän Kisalla oli matkassa mukana kuusi nostajaa.

Kilpailut järjestettiin Lahden Atomin toimesta Lahden Mustankallion väestösuojan liikutatiloissa.

Matkaan ryhmä lähti Lempäälästä jo aikaisin aamusta, koska kilpailun punnitus oli kello 10-11 välillä.
Punnitukseen saapui kaikkiaan 34 nostajaa Hämeestä, joista 14 oli naisia ja 20 miehiä.

Kello 12 kilpailut saatiin käyntiin ja ensimmäisenä naiset nostivat kahdessa eri ryhmässä. Kisan ryhmästä Maria Häkli nousi ensimmäisenä lavalle. Kyseinen lava oli käytössä jo Lahden painonnoston maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 1998. Parhaaksi tuloksekseen Maria sai tempaus 54 ja työntö 67 yhteensä 121 kiloa. Tällä tuloksella Maria toi piirinmestaruuden sarjassaan Lempäälään.

Naisten nostojen ja palkintojen jaon jälkeen miehet aloittivat kahdessa sarjassa. Ensimmäisessä sarjassa nostivat M62, M69, M77 ja M85 kiloa. Kisasta näissä ryhmissä nostivat vuonna 2004 syntynyt Artturi Häkli ja 2001 syntynyt Harri Mamia. Molemmat Kisan junioreista suoriutuivat aikuisten miesten sarjassa hienosti. Artturi nosti sarjassa M62 ja sai tulokseksi tempaus 47 ja työntö 60 yhteensä 107 kiloa. Tällä tuloksella Artturi sai piirinmestaruuden. Harri nosti sarjassa M77 tuloksen tempaus 71 työntö 85 yhteensä 156 kiloa. Tässä kiven kovassa sarjassa Harri sijoittui viidenneksi.

Toisessa sarjassa nostivat isot pojat M94, M105 ja M+105.

Miehet M94: Juha Aho tempaus 90 ja työntö 115 yhteensä 205 kiloa toi Juhalle piirinmestaruuspronssia.

Miehet M105: Timo Lehtimäki tempaus 62 ja työntö 80 yhteensä 142 kg. Tämä tulos toi myös Timolle pronssia sarjassaan.

Miehet M+105: Rami Jokinen tempaus 80 ja työntö 120 yhteensä 200 kiloa. Tämä tulos toi Jokiselle piirinmestaruus hopean.

Juha Ahon kisoissa tekemä yhteistulos oikeuttaa osallistumaan elokuulla järjestettäviin veteraanien maailmanmestaruuskilpailuihin Barcelonassa, sarjassa miehet 44-49 vuotiaat M94 kiloa. Lisäksi Maria Häkli ja Timo Lehtimäki osallistuivat ensimmäisiin isompiin kilpailuihinsa ja menestyivät hienosti. Artturi Häkli, joka on vasta 2004 syntynyt, kilpaili jo miesten sarjassa menestyksekkäästi.

Mukana myös Teemu Roininen, jota moni odotti nostolavalle, keskittyi antamaan tukea ja neuvoja nostajille.

Teksti: Rami Jokinen