Todennäköisesti myös ensi kaudella Ideaparkissa pelataan huippusalibandya.

Salibandyliiga rantautui kauppakeskukseen

Kuvassa laukova Classicin Eemeli Salin teki kaksi maalia, ja syttyi hieman erilaisesta pelipaikasta. Kuva: Antti Raunio

Kauppakeskus Ideapark teki täysin uuden aluevaltauksen, kun Ideapark Sportin tiloissa pelattiin kaksi Salibandyliigan ottelua. Ensimmäistä kertaa pelattiin salibandya liigatasolla kauppakeskuksen sisällä. Torstaina naisten liigassa nähtiin Tampereen derby Classicin ja Kooveen välillä, ja perjantaina miesten liigan kärkikamppailu Classicin ja Nokian KRP:n toimesta.

Tamperelainen salibandyseura Classic toi lajia esille uusille massoille, ja molemmat ottelut olivat ilmaisia. Yleisö löysikin hyvin katsomoihin: Naisten pelissä katsojia oli 557 ja miesten pelissä lähes 1 000. Kun lasketaan nopeasti piipahtaneet, näki pelit arviolta noin 2 000 silmäparia.

Classicin miesten manageri Pasi Peltolalle erikoinen peliympäristö oli tarkkaan harkittu veto.

– Haluamme tehdä asioita eri tavalla kuin muut. Olemme vieneet useampiakin otteluita pois Tampereelta uusille yleisöalueille, kuten Singaporeen asti. Tämä on meidän tapamme tehdä brändimarkkinointia, Peltola taustoittaa.

Otteluita varten Ideapark Sport koki muodonmuutoksen salibandyareenaksi. Uusi katsomo oli ensi kertaa käytössä. Pelit saatiin pelata poikkeusluvalla, koska virallisia mittoja ei areena täyttänyt korkeuden osalta. Pelko mataluudesta oli kuitenkin turha: naisten pelissä pallo osui kattorakenteisiin kerran, miesten pelissä ei kertaakaan.

– Olihan rakentamisessa oma rumbansa, toimme mukanamme muun muassa liigatason pelialustan, yhteensä 28 rullaa pelimattoa, Peltola valaisee.

Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola kertoo, että tuomalla liigapelit kauppakeskukseen, haluaa Ideapark osaltaan tuoda esille sekä lajia suuremmalle yleisölle, että esitellä uutta liikuntakeskustaan.

– Katsomokapasiteetti riitti mukavasti, kun laitoimme vielä tuoleja siirrettävän katsomon lisäksi. Salin liigakuntoon laitto ei ollut lopulta edes kovin haastavaa: Classic hoiti peliin liittyvät asiat täysin, ja me muut järjestelyt.

Pelin sijasta tapahtuma

Miesten ottelun alussa katsomo oli aivan täpötäysi, kaikki eivät mahtuneet edes istumaan. Myös keskusaukiolla olleelta striimiltä seurattiin ottelua. Erikoinen pelipaikka ei haitannut pääosan esittäjiä eli pelaajia. Classicin supertähti, maailmanmestaruuden Suomen paidassa 2016 voittanut hyökkääjä Eemeli Salin kehui pelipaikkaa vuolaasti.

– Tykkäsin puitteista todella paljon, oli siisti paikka pelata. Uskon myös, että tosi moni joukkuekavereistakin syttyi tähän peliin.

Silmiinpistävää oli, että kyse oli nimenomaan tapahtumasta, ei pelkästä pelistä. Perjantaina ennen miesten ottelua keskusaukiolla esiintyi Arttu Lindeman, ennen peliä oli näytösottelu vanhojen starojen tähdittämänä ja erätauoilla LeKin ja Classicin junioreiden pelejä viihdyttämässä yleisöä.

Ennen perjantain miesten salibandyottelua keskusaukiolla esiintyi tunnettu laulaja Arttu Lindeman. Kuva: Antti Raunio

– Ei minun aikanani ollut tällaisia tapahtumia. Upeasti on myös yleisö löytänyt paikalle, tuumi ex-salibandytähti, Classicissa aikoinaan pelannut Tero Karppanen, joka oli näytösottelussa kentällä.

– Kyllähän tämä tuo lisävirtaa pitkän kauden aikana. Eikä totuttelussakaan mennyt kauaa, koska olimme jo harjoitelleet täällä, Salin paljasti.

Ensi vuonna uudestaan

Tapahtuman järjestävät tahot olivat yhdessä suin valmiita jatkamaan myös ensi kaudella eksoottisessa ympäristössä.

– Vaikea kuvitella, että jokin osapuoli ei olisi tyytyväinen. Kaiken kaikkiaan loistava onnistuminen. Veikkaan, että katsomossa oli aika paljon sellaisia, jotka eivät normaalisti käy Salibandyliigan matseissa, Vainiola sanaili tyytyväisenä uusien katsojien tavoittamisesta.

Myös Peltola olisi valmis tuomaan Classic-sirkuksen uudestaan Lempäälään.

– Kyllä ensi vuonnakin täällä pelaaminen on hahmotelmissa. Näiden pelien jälkeen voi todeta, että tämä oli äärimmäisen onnistunut juttu.

Classic voitti sekä miesten että naisten pelit selvästi. Naisissa Koovee jäi jalkoihin 12–6. Miehissä 6–1 voitto nokialaisista varmisti Classicin runkosarjan voiton. Kaksi maalia tehneen Salinin hymy oli leveä hyvän tunnelman ja selvän voiton johdosta.

– Toivottavasti pelaamme täällä uudestaan, niin hyvä fiilis jäi. Tällainen näkyvyys tekee todella hyvää lajille.

Ideapark Sportiin tuotiin muun muassa 28 rullaa sinistä pelimattoa, jotta kenttä saatiin pelikuntoon. Kuva: Antti Raunio

 

Sinipaitainen Classic on hallitseva Suomen mestari, ja hallitsi pelitapahtumia läpi miesten pelin. Kuva: Antti Raunio

Areenalle saatiin tarpeeksi katsomotilaa, kun uusi 500 paikkainen katsomo otettiin käyttöön ja edustalle lisättiin vielä penkkejä. Miesten pelin yleisömäärä oli 970 ja naisten 557. Kuva: Antti Raunio

Miesten pelin erätauoilla esiintyivät tulevat tähdet, kun LeKin (valkoiset paidat) ja Classicin 08-juniorit pelasivat keskenään. Kuva: Antti Raunio

Katsomorakenteet olivat välillä kovilla, kun Nokian KRP:n intohimoiset fanit kannustivat omiaan. Kuva: Antti Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.