Hetta Niemelä vei Hopeasomman sprintin

Hetta Niemelä iloitsi maalissa täysillä Hopeasomman sprinttimestarina. Kuva: Lea Niemelä

Lempäälän Kisan hiihtojuniorit ja huoltojoukko menestyivät mukavasti Kuhmon kolmipäiväisissa Hopeasompafinaaleissa. Loukkaantumisten ja sairastelun takia kutistunut joukkue taisteli hyvin ja oli seurojen välisessä pistekisassa 15. Sijoitus tippui hivenen viime talven ”Hakkarin hoppareista”.

Kruunuksi Kuhmosta tuli Hetta Niemelän kulta 14-vuotiaitten sprintissä. Kyse oli oikeasti sprintistä: matkaa noin 600 metriä ja aikaa kului puolitoista minuuttia.

Ella Noora Haapalehto oli 34. yli 130 tytön sähäkässä otatuksessa.

Poikien 16-sarjassa Leevi Lampén oli parhaana lekiläisenä 50. Sprintit kisailtiin vapaalla.

Henkilökohtaiset matkat hiihdettiin perinteisellä, Hetta oli 6. N14-sarjan kolmosella.

Vuotta nuorempien sarjassa Ella Noora oli 6., Oona Kaikkonen 29. ja Helmi Hujanen 50.

Sarjan M16 vitosella Atte Urvanta oli 17. jääden keulasta alle minuutin. Samuli Jalonen oli 65. Sarjoissa oli keskimäärin 80 kilpailijaa.

Vapaalla käydyissä viesteissä LeKin kolmikko Hetta, Ella Noora ja Oona oli hienosti N14 sarjan 7. Sama kolmikko otti viime talvena Hakkarissa yllätyspronssin. Joukkueita oli 36. Voiton vei Borgå Akilles, jolla on Suomenlahden rannikolla huonot tai ainakin epävarmat hiihto-olot. Neljänneksi sijoittuneen Pargas If:n hiihtäjillä on latuja vain muutamaksi viikoksi kotisaarellaan Paraisilla. Hyvin Kuhmossa menestynyt Ylöjärven Ryhti oli 2. M16:ssa Lekin joukkue Leevi, Atte ja Samuli oli 26.

Viime talven tapaan Valkeakosken Haka oli paras HS-seura. Hämäläisistä toinen oli Ylöjärven Ryhti, kolmas LeKi.

 

Teksti: Antero Korhonen