Satutäti teki jo monta haavematkaa

Kuvateksti: Irma Hakola voitti Pirkanmaan Lehtitalon tilaaja-arvonnasta kylpylälahjakortin. Lempäälän-Vesilahden Sanomat on tullut hänelle jo 44 vuotta. – Paikallislehti on hyvä olla olemassa, hän toteaa. Kuva: Katariina Rannaste

– Valtavan ihanalta tämä tuntuu, toteaa arpaonnen suosima Irma Hakola heti kättelyssä.

Lempääläläinen Hakola voitti Pirkanmaan Lehtitalon alkuvuoden tilaaja-arvonnan, jossa palkintona oli 800 euron lahjakortti Holiday Club-kylpylöihin. Arvontaan osallistuivat automaattisesti kaikki Pirkanmaan Lehtitaloon kuuluvien neljän paikallislehden, Lempäälän-Vesilahden Sanomien, Akaan Seudun, Sydän-Hämeen Lehden ja Ylöjärven Uutisten tilaajat, joiden täystilaus oli voimassa arvontapäivänä 28. helmikuuta.

– Kuultuani arpajaisvoitostani tein samana iltana jo aika monta haavematkaa, hän naurahtaa.

Moni lempääläläinen tuntee Hakolan päiväkodin tätinä, sillä hänellähän on takana 36 vuotta päiväkodin hoitajan työtä. Tällä hetkellä Irma Hakola toimii Lempäälän päivähoitoyksiköitä kiertävänä satutätinä. Hakola muun muassa tekee nukketeatteriesityksiä, lukee satuja ja loruttelee lapsille.

Hakola on pitkäaikainen L-VS:n lukija. Lehti on tullut hänelle jo 44 vuoden ajan.

– Olen tilannut Lempäälän-Vesilahden Sanomia vuodesta 1974 lähtien. Lehti tuli lapsuudenkotiini ja tilasin sen heti omaan kotiin muutettuani. Minulle on aina ollut itsestään selvää, että lehti tulee kotiin.

Hakola kertoo lukevansa lehtiä säännöllisesti, ja paikallislehdissä on hänen mukaansa hyviä paikallisia juttuja.

– Kun olen Lempäälässä koko ikäni asunut, lehdessä on myös paljon tuttuja kasvoja. Hiljattain lehdessä oli kiinnostava juttu Ideaparkissa järjestetystä murhamysteeritapahtumasta, sillä se käsitteli kirjan julkaissutta kirjoittajapiiritoveriani.

– Kun lehdessä on jokin mielenkiintoinen juttu ja se kolahtaa, luen sellaiset aina.