Alatalo kärkisijoilla nuorten SM-hiihdoissa

Sanni Alatalon viitossija oli paras lekiläinen noteeraus 17–23-vuotiaitten pitkien matkojen SM-hiihdoissa Tampereella viikonvaihteessa. Matkana lauantaina oli 15 kilometriä ja hiihtotapa vapaa. Sunnuntain perinteisellä 20 kilometrillä sijoitus oli 8.

Lauantain sarjat hiihdettiin väliaikalähtöinä, sunnuntai mentiin yhteislähdöin.

 

Sunnuntaina voitelijoiden ja kilpailijoiden piti taiteilla luiston ja pidon välissä, kun aamulla satanut lumi tarrautui liisteröityyn pohjaan helposti. Alatalo joutui vetämään sunnuntaina Pirunvuoren rinteitä ylös lipsuvin suksin, mutta laskuissa luisti.

18-vuotiaissa kisaava Eetu Tolvanen ylsi vapaalla sijoitukseen 26. ja oli perinteisellä 30. Matkoina hänelläkin oli 15 ja 20 kilometriä. Nykyisin Ikaalisten Urheilijoita edustava sääksjärveläinen Hilla Niemelä oli sarjan N17 vapaan kympillä 15. ja sunnuntain perinteisellä 15 kilometrillä 10.

Sunnuntain perinteisillä matkoilla aika moni keskeytti ja vielä useampi ilmoittautuneista ei lähtenyt ladulle. Yksi syy oli se, että monille sunnuntain kilpailu oli tai olisi ollut jo kolmas perättäisinä päivinä, koska perjantaina oli hiihdetty SM-viestit.

Perjantain ohjelmassa oli myös Hiihtoliiton piirien välinen nuorisoviesti. Joukkueissa oli kuusi hiihtäjää, 14–15-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Hämeen voittajajoukkueessa hiihtivät lekiläisistä Leevi Lampén ja Hetta Niemelä, Piirin kakkosessa hiihti Atte Urvanta.

SM-kisojen yhteydessä lauantaina järjestettiin myös Koululiikuntaliiton mestaruushiihdot, joissa kilpailivat paljolti samat kuin viikkoa aiemmin Hopeasompafinaaleissa. KLL:n kisoissa edustetaan kouluja. Hakkarin koulun Atte Urvanta oli 15-sarjan kympillä 24. ja Sääksjärven Hetta Niemelä 14-vuotiaitten vitosella kymmenes. 13-vuotisten sarjassa Moision Ella Noora Haapalehto oli 16. ja Nurmen Oona Kaikkonen 21. Sarjoissa oli 40-60 hiihtäjää, joten vapaan hiihtotavan yhteislähdöissä oli säpinää,

 

LeKi:n Markus Välimäki otti Jyväskylän Vaajakosken maisemissa sunnuntaina 50 kilometrin SM-hopeaa. Kyse oli Suomen Hiihtoliiton veteraanimestaruuksista ja 40 täyttäneitten sarjasta.

SM-kilpailu oli osa kuntotapahtumasta myös kilpahiihdoksi kasvaneesta Neljän Vuoren Hiihdosta. Se kuului osana vaativaan Kalevan kierrokseen, johon Välimäki osallistuu Viialan Virin nimissä. Tulosluettelossa on siten nimen perässä kaksi seuraa, LeKi ja ViVi.

 

Teksti: Antero Korhonen