Kisa ahdingossa puolivälieräsarjassa – Keuruun Joel Sund lamaannutti Hakkarin ennätysyleisön

Christian Heljanko taisteli kuin leijona Kisan maalin suulla maanantaina 12. maaliskuuta Keuruun HT:ta vastaan Mestiksen puolivälieräsarjan toisessa kamppailussa. Mikään ei kuitenkaan auttanut, vaan Heljanko joutui jatkoajalla antaumaan ja KeuPaHT voitti pelin 3–2 ja johtaa pleijarisarjaa voitoin 2–0. Kuva: Elina Kuivalainen

Lempäälän Kisa pelaa useamman vuoden tauon jälkeen jääkiekon Mestiksen pudotuspelejä, kun se runkosarjan viimeisellä kierroksella varmisti kahdeksannen sijansa lyömällä sarjajumbo Peliitat. Neljännesvälierissä LeKi saa vastaansa runkosarjan ykkösen eli Keuruun KeuPaHT:n, joka on tähäm nemmessä napannut kaksi Kisasta voittoa.

Kotonaan lauantaina 10. maaliskuuta KeuPa oli ylivoimainen murhaavan ylivoimapelinsä ansiosta lukemin 7 – 1. Kotiottelussa loistavasti taistellut Kisa hävisi maalein 2 – 3, kun jatkoajalla ajassa 74.46 keuruulaisten voimahyökkääjä Joel Sund iski kiekon ohi maagisen Kisan maalivahti Christian Heljangon tolpan kautta kilahtaneella laukauksella.

–Ottelu oli tasainen vääntö, nyt on täytetävä energiatankit ja jatkettava keskiviikkona Keuruulla avausvoiton metsästystä, tyytyi Kisan valmentaja Miikka Kuusela kommentoimaan ottelun päätyttyä.

Kisa pääsi kotipelissään pelaamaan noin vartin verran ylivoimaa, mutta mitään pöytäkirjaan mainittavaa ei joukkue saanut aikaan. KeuPaHT sen sijaan iski molemmat pelitilannemaalinsa omilla ylivoimillaan. Keuruulla kortijoukkue latoi peräti neljä maalia miesylivoimansa turvin.

– Ratkaisu oli pitkälti ylivoima vastaan ylivoima, ne me hävisimme selvästi. Jatkoajan yv-tilanteessa meillä oli kotipelissä raikaisusaumamme, Kuusela totesi ja taatusti miettii seuraavan yön aikana, miten saisi oman joukkueen erikoistilannepelaamisen toimimaan. Ainakin selkeää suoraviivaisuutta eli laukauksia ja niistä ohjauksia sekä ripareita kaivataan rutkasti lisää. Nyt Kisan ylivoimat tahtovat mennä kulmissa kiekonsiirtelyksi.

Kuuselan mainitsema ratkaisusauma jatkoajan tilanteessa tuli pakki Jimi Jaloselle, jonka alakulmaa kohti suuntautunut jäänuoliainen meni noin viisi senttiä tolpan väärältä puolelta ohi. Kolmannessa erässä alivoimalla tilanteessa 2 – 1 Kisan eduksi lempääläishyökkääjä Anton Ollikainen nappasi irtokiekon ja purjehti läpiajoon, jonka keuruulaismolari Lassi Lehtinen helponlaisesti torjui. Muutama sekunti tästä ja Joel Sundin rannekuti painui toisessa päässä ohi Heljangon toisessa päässä eli pienistä seikoista pelin ratkaisut olivat kiinni.

–Tämä oli nautittavaa pleijarikiekkoa, jossa taisteltiin jokaisesta millistä jäällä. Meillä on itseluottamus ja henkinen kantti kovalla tasolla, hehkutti voittaneen KeuPaHT:n valmentaja Mikko Heiskanen, joka muistetaan muutamien vuosien takaa Kisan nutussa pelaajana.

Kisan maalit iskivät pakki Roope Laavainen hienolla lämärillä avauserän lopussa ja loistavasti raatanut Antti Kangasniemi kolmannen erän alussa hyvän yksilösuorituksen jälkeen. Kehuja ansaitsee liki joka pelaaja, mutta extrapeukku menee nelosketjun vähän kauden aikana vastuuta saaneelle Erik Ahopellolle, joka hankki vastustajalle jäähyjä ja taisteli muutenkin esimerkillisesti.

Ottelusarjasta jatkoon pääsee neljällä voitolla, joten keskiviikkona 14. maaliskuuta pelit jatlkuvat Keuruulla ja perjantaina 16. maaliskuuta Lempäälässä. Yleisöä oli Hakkarissa maanantaina mukavasti paikalla eli ennätyslukemat 402 silmäparia.