Vesilahden yläasteen tytöt pokkasivat historialliset pronssimitalit

 Koululiikuntaliiton järjestämässä salibandyn valtakunnallisessa lopputurnauksessa saavutettiin koulun kaikkien aikojen paras tulos

Keskiviikkona 25. huhtikuuta miteltiin Helsingissä Myllypuron ArenaCenterissä salibandyn koulujenvälisten SM-finaalit. Vesilahden yläasteen tyttöjen joukkue raivasi tiensä finaaleihin voittamalla ensin paikallisturnauksen, mistä matka jatkui kohti Tampereen aluefinaalia. Joukkue varmisti paikkansa finaaliin lohkovoitolla. Finaalipaikka oli ensimmäinen koko Vesilahden yläasteen historiassa. Finaalissa toisensa kohtasivat kuuden alueen voittajakoulut.

Vesilahden yläasteen pronssijoukkue. Ylärivi vasemmalta: Tessa Salmia, Jerina Mattsson, Viola Pennanen, Amanda Tolonen, Emmi Lounasranta, Viivi Virtanen, Julia Ruostila. Alarivi vasemmalta: Sanina Perälä, Olivia Paaso, Aino Jarva, Jemina Ruostila, Alma Laitila.

Finaalipäivänä vesilahtelaiset kaatoivat ensin Pohjois-Haagan yhteinäiskoulu ja sitten Parkanon yläkoulun varmistaen joukkueelleen välieräpaikan. Välierissä vastaan asettui Nilon koulu Kuusamosta. Vesilahtelaiset hallitsivat peliä, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta pallo ei päätynyt vastustajan maaliin asti kuin kerran. Vastustaja onnistui tekemään voittomaalin viimeisellä minuutilla, joten vesilahtelaisilla oli edessä pronssipeli.

Pienestä väsymyksestä huolimatta pronssipeli Kontiolahden yläkoulua vastaan kääntyi vesilahtelaisille maalein 3–2. Pronssipelissä onnistuivat Aino Jarva (1+0), Olivia Paaso (1+1) ja Jemina Ruostila (1+0). Aiemmissa otteluissa maalinteossa onnistuivat Alma Laitila (1+0), Viola Pennanen (4+0) ja Julia Ruostila (1+4).

– Harmittamaan jäi kuitenkin, että finaalin voitti Pohjois-Haagan yhtenäiskoulu, jonka voitimme alkulohkossa 3–2, joukkue summaa. Siitä huolimatta pronssikin maistui.

– Loppujen lopuksi kovan työn jälkeen pronssi tuntui aivan kullalta. Matkakaan ei tuntunut pitkältä, kun oli mitalit kaulassa. Matkamme kruunasi, kun kotimatkalla rehtorimme Tapani Pietilä yllätti meidät Toijalan ABC:llä latvialaisen ystävän kanssa ruusuilla ja jäätelöillä.

Liikunnanopettaja Tiina Toivolan kertoo, että Vesilahden yläaste on osallistunut Koululiikuntaliiton palloilusarjoihin vuosittain sekä tyttöjen että poikien joukkueilla.

– Vesilahden joukkueet ovat pärjäilleet mukavasti, mutta koskaan aikaisemmin emme ole päässeet finaaliin saakka. Siksi tämä tuntui erityisen hienolta. Tänä vuonna saimme kokoon upean säbäjoukkueen täynnä lahjakkaita tyttöjä ja tiesin heti alusta alkaen, että tällä kokoonpanolla voidaan mennä pitkälle.

Joukkueen kapteeni Viola Pennanen hehkuttaa porukan mahtavaa yhteishenkeä.

– Matkamme fiinaalipeleihin oli huikea! Harjoittelimme yhdessä usein ja se tuotti tulosta. Joukkueemme oli pieni ja sisukas vastustaja peleissä ja pärjäsimme yli odotusten. Joukkueemme oli huipputiimi ja yhteishenkemme oli mahtava.

Joukkue kiittää mahdollisuudesta osallistua turnaukseen ja erityiskiitokset lähtevät opettajille ja valmentajille Tiina Toivolalle sekä Janne Joensivulle.