Lahjoituksena laadukkaat pistenäytöt eka- ja tokaluokkalaiselle

Lahjoituksen ottivat vastaan rehtorit Anneli Kesola (vas.) Kuljun koulusta ja Jaana Selkilä Lempoisten koulusta. LC Lempäälästä lahjoituksen ojensivat Ilpo Laineenoja ja Ilkka Rautakorpi (oik.). Kuva: Erkki Koivisto

Lionsklubi Lempäälä lahjoitti keskiviikkona 15. toukokuuta Lempäälän sivistystoimen opetuspalveluille 7 715 euroa kahden pistenäytön hankintaan lahjoitettavaksi eteenpäin näkövammaiselle ja sokealle oppilaalle. Toinen laitteista menee Lempoisissa ensi syksynä aloittavalle ekaluokkalaiselle ja toinen Kuljun kouluun tokaluokkalaisen käyttöön.

– Jokainen oppilas on meille tärkeä. Nämä apuvälineet auttavat heitä heidän opinpoluillaan, sanoi Kuljun koulun rehtorin Anneli Kesolan ja Lempoisten koulun rehtorin Jaana Selkilän  kanssa lahjoituksen vastaanottanut Lempäälän kunnan sivistysjohtaja Nina Lehtinen.

Lehtisen mukaan Lempäälän kunnalla olisi toki ollut mahdollisuus tarvittavat pistenäytöt hankkia, mutta lahjoitus tuli tarpeeseen.

– Kyllähän  tämä lahjoitus helpottaa. Näin saimme väljyyttä budjettiin ja hankittua mahdollisimman laadukkaat laitteet.

Näönsuojelu on ollut Lions-toiminnan erityiskohde vuosikymmeniä. Tulevana toimintakautena lionspiirin klubien aktiviteettina on ”Leijonansilmä 2018–19”.

– Aktiviteetin tarkoituksena on tarjota silmälääkärin vastaanottoaikoja oman piirimme vähävaraisille ihmisille, sanoi LC Lempäälän presidentti Ilpo Laineenoja.

–  Mietimme, mitä voisimme omalla alueellamme tehdä. Pohdimme ensin palvelukoiran hankintaa. Koiralle ei osoittautunut olevan kysyntää, mutta tarvetta löytyi kylläkin kahdelle pistenäytölle.

 

Pistenäytön Braille-näppäimillä on mahdollista kirjoittaa suoraan tietokoneelle. Kuva: Erkki Koivisto

Vuonna 1956 perustettu LC Lempäälä palvelee alueellaan erittäin vireästi. Klubin leijonat puolisoineen tunnetaan kuntalaisten keskuudessa parhaiten järjestämistään Nurmen lavan tansseista kesäperjantaisin. Vuodesta 1999 alkaen järjestettyjen tanssien tuotto mahdollistaa klubin merkittävän avustustoiminnan. Noin kolmannes avustuksista on kohdistunut nuorisotyön ja liikuntaharrastusten edistämiseen, noin 15 prosenttia vanhus- ja vammaistyöhön ja veteraaneiden tukemiseen, kymmenkunta prosenttia lasten terveydenhoitoon ja saman verran kulttuurin tukemiseen. Loppuosa on pääosin kanavoitu lionsjärjestöjen kautta avun tarpeessa oleville eri puolilla maailmaa.

Klubi on vuosittain järjestänyt joulunajan kirkkokonsertin, jonka tuotto on pääosin käytetty Lempäälän sotaveteraanien tukemiseen. Tänä vuonna konsertti järjestettiin poikkeuksellisesti keväällä 26. huhtikuuta tavallista juhlavammissa puitteissa Hakkarin liikuntahallissa.

Rahallisten avustusten lisäksi klubi palvelee kansainvälisen vanhusten viikon aikana lokakuun alussa käymällä tervehtimässä vanhuksia Himminkodossa. Mukana on nuoria laulamassa vanhuksille. Klubi tarjoilee asukkaille kahvia ja täytekakkua, konjakkia tai likööriä keskustelun lomassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.