LeKi:n tytöille painonnostomestaruuksia

Iiris Savolaisen 23 kilon tempaus.
Mitali kaulassa kelpaa hymyillä. Iiris Savolainen, Teea Jaskari ja Ida Harmaala menestyivät painonnostokisoissa.

Tampereen Nääshallilla 11. toukokuuta kisatut painonnostajien alle 15- ja 17-vuotiaiden Hämeen piirimestaruuskilpailut olivat LeKi:n tyttönostajille menestys. Alle 15-vuotiaiden kevyimmässä alle 40 kilon sarjassa nostanut Iiris Savolainen kokosi yhteistuloksen 55 kiloa, joka koostui 23 kilon tempauksesta sekä 32 kilon työnnöstä. Tällä ennätystuloksellaan Iiriksen kaulaan ripustettiin mestaruusmitali.

Sarjassa 48-kiloa LeKi:n värejä edusti Ida Harmaala, myös ennätystuloksiaan kohennellen. Harmaalan yhteistulos 47 kiloa (19+28) oikeutti sarjassa toiseen sijaan.

Kolmantena nostajana alle 15-vuotiaiden alle 58-kilon sarjassa nosti Teea Jaskari. Tempauksessa Jaskari jäi kilon päähän ennätyksestään temmaten 26 kiloa, mutta työntö sen sijaan kulki mallikkaasti ja uusi työntöennätys kirjataan nyt lukemiin 34 kiloa. Yhteistulos 60 kiloa oikeutti myös Jaskarin nousemaan korkeimmalle palkintokorokkeelle ja nuorten Hämeen piirinmestariksi.

 

Teksti: Teemu Roininen