Liikennepuistoilua ja leikkikenttätoimintaa Vesilahdessa

Leikkikenttätoimintaa järjestetään aamupäivisin kello 10–12 koulujen pihalla kolmella kylällä; Kirkonkylällä, Narvassa ja Ylämäellä.

Vesilahden MLL järjestää ohjattua leikkipuistotoimintaa Kirkonkylän, Narvan ja Ylämäen kouluilla. Kuvassa Nella Nieminen. Kuva: Katariina Onnela

4. kesäkuuta alkavaa toimintaa vetävät kesätöihin palkatut paikalliset nuoret. Maanantaisin toimintaa on Kirkonkylän koulun pihalla, tiistaisin Narvan koulun pihalla ja keskiviikkoisin Ylämäen koulun pihalla. Oikein huonolla kelillä toiminta siirretään Kirkonkylällä ja Ylämäellä koulujen liikuntasaleihin. Leikkikenttätoiminta on tarkoitettu 6–10 -vuotiaille lapsille.

Leikkikenttätoiminta on veloituksetonta ja lapset voi jättää toiminnan ajaksi ohjaajien hoivaan. Miisa Nieminen Vesilahden MLL:sta kertoo, että ohjelmassa on muun muassa mukavia ulkoleikkejä ja -pelejä. Hän muistuttaa, että lapsille kannattaa ottaa mukaan oma juomapullo ja huomioida säänmukainen vaatetus. Toiminnassa mukana olevat lapset on tapaturmavakuutettu Vesilahden MLL:n kautta.

Kirkonkylän koulun pihalla pääsee myös kurvailemaan polkuautoilla. Liikennepuisto on avoinna maanantaista keskiviikkoon kello 13–15, torstaisin kello 13–18 ja perjantaisin 10–15. Liikennepuiston yläikäraja on 12 vuotta ja puistoon tullaan aikuisen kanssa. Ajovuorojen jaosta ja muista käytännön asioista vastaavat leikkikenttätoiminnasta tutut nuoret. Kovan sateen sattuessa Kirkonkylän koulun liikuntasaliin järjestetään liikennepuiston ajaksi temppurata.

Sekä leikkikenttätoiminta että liikennepuistoilu jatkuvat 15. kesäkuuta saakka.

Syksyllä Vesilahden MLL:n toiminta jatkuu perinteiseen malliin. Tapolanpirtin perhekahvilan lisäksi luvassa on ainakin tenava- ja perhejumppaa. Myös uusi Vaavinkaiset-ryhmä starttaa ja suunnitteilla on lastentavarakirppis. Miisa Nieminen vinkkaa, mukaan toimintaan mahtuu lisää aktiiveja. Myös ideoita toiminnasta otetaan mielellään vastaan.

Vesilahden MLL järjestää ohjattua leikkipuistotoimintaa Kirkonkylän, Narvan ja Ylämäen kouluilla. Kuvassa Sergei Suontausta. Kuva: Katariina Onnela