Jyrylle kaksi hopeaa Power Cupista

Jyry Yodan Lari Roininen huudattaa ja Kasper Vesanen, Kendron Tüür, Lauri Lahtinen, Kaapo Korkola ja valmentaja Pasi Korkola yhtyvät riemuun. Kuva: Jonna Korkola

Maailman suurin junioreiden lentopalloturnaus Power Cup käytiin tänä vuonna Kuopiossa hieman koleissa olosuhteissa. Lempäälästä mukana oli peräti 18 joukkuetta ja Vesilahdesta kaksi. Kaikkiaan Power Cupissa oli 838 joukkuetta. Jokaisessa ikäluokassa oli kaksi sarjatasoa, Supersarja ja Tsemppisarja, joihin sai ilmoittautua jo

ukkueen tason mukaan.

Lempäälän Jyry nappasi turnauksesta upeasti kaksi hopeista mitalia. E-poikien Supersarjassa Jyry Yodat olivat toisia ja A-pojissa Jyryn nimen alla kuluneen kauden pelannut A-poikajoukkue tuli toiseksi.

Jyry Yodat pelasi vakuuttavasti läpi nelipäiväisen turnauksen, ja finaalikin oli tiukka. Nurmon Jymy Ropposet oli lopulta parempi 2-0 (25-20, 25-17).

– Aika makeastihan Power Cup meni. 12 peliä, joista 11 voittoa, se ainoa oli sitten finaalissa. Voitimme Nurmon lauantaina, mutta loppuottelussa he olivat parempia, fiilisteli E-poikien valmentaja Pasi Korkola.

– Meillä oli tasainen viiden pelaajan joukkue, voitimme Aluemestaruuden keväällä. Hopeaharmitus meni nopeasti ohi, mitali oli oikein tervetullut pojille.

A-pojissa mitalien väri meni vieläkin tiukemmaksi. Jyry voitti mestarin Napapiirin Palloketut 2-1, mutta joukkueet päätyivät lopulta tasapisteisiin. Molemmat keräsivät kuudesta pelistä kymmenen pistettä. Lopulta Napa voitti kultaa paremman pikkupisteiden suhteen ansiosta. Jyryllä suhde oli +21 ja NaPalla puolestaan +47.

C-tytöissä Supersarjassa LeKin joukkue jatkoi hienoa kauttaan ja sijoittui kuudenneksi. C-tyttöjen Tsemppisarjassa LeKi 05 oli 43. ja LeKi2 sijalla 67. C-poikien Supersarjassa Jyry Vesanen oli sijalla 20.

D-poikien Supersarjassa Jyry Mustat oli 20. ja Tsemppisarjassa Jyry Vihreät 11. ja Oranssit 20. D-tyttöjen Tsemppisarjassa LeKi Sähikäiset päätyi sijalle 12 ja LeKi Kipinät sijalle 19. Sarjassa oli mukana peräti 105 joukkuetta.

E-poikien Supersarjassa pelasi Jyryllä Yodien lisäksi Vaderit, joka oli sijalla 23. E-tyttöjen Supersarjassa LeKi Valkoiset oli sijalla 29 ja Mustat heti perässä 33. E-tyttöjen Tsemppisarjassa Vesilahden Visa A oli hienosti kahdeksas ja VesVi B sijalla 40. LeKi Punaiset oli samassa sarjassa sijalla 61.

Jyryllä oli mukana myös kaikkein nuorimpia eli F-poikia peräti kolme joukkuetta. Supersarjassa Jyry Waltit oli kymmenes ja Ampeerit 19. Tsemppisarjassa Jyry Tiikerit oli 27.

Ulkoilmaturnauksessa aina puhuttaa sää. Toukokuun helteet olivat jo menneet, mutta huonommassakin säässä on Poweria pelattu.

– Torstaina oli kylmä, satoi hieman vettäkin. Onneksi päivä päivältä sää parani, ja muutenkin järjestelyt sujuivat Kuopissa hienosti, Pasi Korkola taustoitti.

Ensi vuonna Power Cup pelataan Rovaniemellä.

Jyry Yodat sai mieluisan tsemppaajan, kun maajoukkuetähti Eemi Tervaportti tuli yhteiskuvaan. Alhaalta vasemmalta Kasper Vesanen, Lauri Lahtinen, Lari Roininen, Kendron Tüür ja ylhäällä valmentaja Pasi Korkola. Kuva: Tommi Roininen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?