Nimikilpailun voittajat palkittiin

Marjo Höyssä ja Mika Seppänen onnittelemassa Jorma Nytorpia. Kuva: Satu Karvinen

Vesilahden kirjaston nimikilpailun voittajaehdotuksen tehneet palkittiin 12. kesäkuuta kirjastolla lahjakortein ja ruusuin kahvittelun lomassa. Hyvin perusteltuja nimiehdotuksia uudelle kirjastolle tuli 240, ja niiden joukosta kirjaston ohjausryhmä valitsi voittajaksi Lähteen, jota oli ehdottanut neljä eri henkilöä tai toimijaa.

Lähde-nimen ehdottaneet ovat Jorma Nytorp, Antti Kurikka, Kimmo Hjelt ja Narvan lukupiiri seitsemän piiriläisen voimin. Voittoisan nimiehdotuksen tekijöitä olivat palkitsemassa ja onnittelemassa sivistysjohtaja Mika Seppänen, vastaava kirjastovirkailija Marjo Höyssä ja matkailuneuvoja Satu Karvinen.

Lähde, uusi kirjasto on nimensä mukaisesti tiedon, viisauden ja tunteen alati uudistuva lähde.

Lähde-kirjaston edustalla Jorma Nytorp, Liisa Vesto, Kimmo Hjelt ja Antti Kurikka. Kuva: Satu Karvinen

Jorma Nytorp Palhosta kertoi omasta ajatuksestaan, kuinka hän vertasi kirjastoa lähteeseen, joka pulppuaa aina jotakin uutta. Tamperelainen kesävesilahtelainen Antti Kurikka totesi, että kirjasto on aina ollut hänelle lähde. Kurikalle tärkeitä paikkoja ovat kirjasto, jalkapallostadion ja rautakauppa. Nuorisoa Antti Kurikka kannustaa aktivoitumaan ajatuksella ”Älä jämähdä, vaan Lähde!”.

Liisa Vesto Narvan lukupiiristä  kertoi lukupiiriläisten heitelleen ajatuksia kirjaston kosteaksi ajateltuun rakennuspaikkaan liittyen ja siitä jalostuneen Lähteen sopivan mainiosti kuvaamaan viisauden, tiedon ja kaiken lähdettä. Peräti seitsemän lukupiiriläisistä oli ehdottamassa Lähde-nimeä. Kimmo Hjelt Kirkonkylältä totesi, että aina kun on jano tai tiedon jano, mennään lähteelle tai keitaalle. Hän totesi, että osa Lähde-nimessä on sarkasmia, mutta nyt hyvin paalutettuna, tiedon lähteenä.

Satu Karvinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?