Helleiltaa hiekassa

Tarja Matikainen (keskellä) toimi hiekkaveiston vetäjänä lastenkodin uimarannalla. Kuva: Riitta Mäkinen

Lempoisten uimarantaan ilmestyi torstaiaamuna 26. heinäkuuta muhkea kasa uutta hiekkaa. Sen oli tilannut Lempäälän Pohjola-Norden illan hiekkaveistotapahtumaan, johon yhdistys oli kutsunut Lempäälä soi -kurssien grönlantilaisia piano-oppilaita omaisineen, mutta joka innosti monia muitakin rantaan tulleita. Vetäjänä toimi Tarja Matikainen, joka ämpäreineen muistutti, että muottiin ahdettava hiekka pitää kastella kunnolla.

Matikainen on joukkueensa kanssa yltänyt hiekanveiston Suomen mestaruuteen. Hän ehdottaa, että Lempäälälle voisi hiekkaveistosta tehdä hauskan, ekologisen huvituksen, jopa “Suomen suurimman hiekkalaatikon”. Tämä kasa erikoishienoa hiekkaa pysyy rannalla rakentelijoiden iloksi, kunnes tasaantuu tantereeseen.

 

Kuva ja teksti: Riitta Mäkinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.