Narvalaisoluet arvioitiin ystävyyskaupungissa

Hermann Eisenbeis (vas.) ja Alfred König narvalaisia mallasjuomia maistelemassa.

St. Georgen sai heinäkuussa Vesilahdesta vieraita ja olutta, kun 15 vesilahtelaisedustajaa vieraili Vesilahden ystävyyskaupunki St. Georgenissa Saksassa. Seurueeseen kuulunut Tapani Pietilä vei tuliaisena Narvan Kyläpanimon oluita.

Oluita päädyttiin maistelemaan yksityispihalla lämpimänä ja aurinkoisena kesäiltana. Oluita arvioi neljä paikallista oluttuntijaa; Alfred König, Dieter Knausenberg, Hermann Eisenbeis ja Hedwig Knausenberger.

Oluen kyytipoikana oli vehnärinkeli pretzeleitä, bavarialaista valkomakkaraa ja Händlmaier-sinappia.

Maistelijat löysivät Kyläpanimon neljästä oluttyypistä suosikkinsa, mutta erityisen vakuuttuneita he olivat Kajo Pale Alesta. Hermann Eisenbeis arvosti myös Kyntö Stoutia, sillä sen maku muistutti Guinnessiä, maailmanlaajuisesti tunnettua stout-olutta.

Maistelijat pitivät myös pullojen etikettien ilmeestä. He pitivät kuva-aiheita kauniina, luonnonläheisinä ja niiden edustavan hyvin suomalaista maisemaa.

 

Tulokset:

1.) Kajo Pale Ale

Arvio: ”Hedelmäinen maku, jossa on havaittavissa marjojen ja katajan makua. Verrattavissa saksalaiseen Export-oluttyyppiin.”

2.) Kyntö Stout

Arvio: ”Kitkerä ja hieman savuinen aromi. Muistuttaa Guinness-olutta.”

3.) Lento White Ale

Arvio: ”Makeahko, hieman limonadimainen maku. Verrattavissa saksalaiseen Radler-juomaan, mutta jossa on enemmän alkoholia. Olut naisten makuun?”

4.) Kanto Porter

Arvio: ”Savuinen ja hieman tervainen maku. Muistuttaa saksalaista savuolutta.”