Vakiotaksi on kaikkien etu

Lea Jokela kirjoitti kokemuksiaan taksipalveluista (LVS 19.9.). Olen todella pahoillani, että teille on sattunut huonoa taksipalvelua.

Itse en ole mikään taksiammattilainen. Minulla on ollut taksin ammattiajolupa kohta viisi vuotta. Tästä olen ajanut taksia aktiivisesti yhden vuoden. Koko sen ajan sydämeni asiana ovat olleet ikäihmiset ja erityisryhmät, esim. Kela-kuljetukset, sote-asiakkaat ym.

Lempäälän Taksi-autoilijoihin ja heidän toimintatapoihinsa tutustuneena olen ollut yllättynyt. He ovat todella ammattilaisia ja he yrittävät pitää yllä asiakaspalvelun parasta laatua. Siihen on pantava parastaan, jotta siihen pystyy.

On totta, että Kela-ajot kilpailutettiin ja että ajojen hinnat ovat niin tiukat, että on niin ja näin, onko kannattavaa. Osa Taksi-autoilijoista jäi pois tästä sopimuksesta. Autoja ei ole Kela-kyydeissä enää samalla resurssilla kuin vuonna 2017.

En tiedä mitä muut ajattelevat tästä, mutta näinkin vihreänä Taksinkuljettajana (kirjoitin isolla, sillä kunnioitan kaikkia tätä työtä tekeviä) olen sitä mieltä, että tuttu taksi/vakiotaksi-oikeus olisi kaikkien etu. Asiakas voisi tilata taksin tutulta taksinkuljettajalta, kuljettajalta, joka tietäsi asiakkaan sairaudet tai muut olennaiset asiat, ja ylimääräinen jännittäminen jäisi pois.

Maalaisjärki on vain jossakin välissä kadonnut. Olisiko aika palauttaa se?

 

Hannele Latosaari

taksinkuljettaja