Vesilahti myy vanhan kirjastokiinteistön

Uuden kirjaston valmistumisen myötä Vesilahden kunta on myymässä talouden tasapainottamisohjelmaan liityen Vesilahden vanhan kirjaston Tapolassa.  Kuva: Erkki Koivisto

Vesilahden uusi kirjasto avattiin 29. toukokuuta 2018. Siitä lähtien kunnan vanha pääkirjasto on ollut tyhjillään Tapolan alueella. Kunnanvaltuuston 26. toukokuuta 2014 hyväksymässä talouden tasapainottamisohjelmassa on todettu, että kunta myy vanhan kirjaston kiinteistön, jos uusi kirjasto rakennetaan.

Vesilahden kunnanhallitus on tehnyt päätöksen myydä Kirjastola-nimisen kiinteistön ja sillä sijaitsevan rakennuksen tarjousmenettelyllä.

Kunta pidättää itsellään oikeuden hyväksyä tai hylätä annetut tarjoukset. Kiinteistö laitetaan myyntiin, kun kuntotarkastusraportti on saatu. Kunnanjohtajalle ja hallintojohtajalle annetaan valtuudet hoitaa kiinteistön myyntiin liittyvät käytännön asiat.